Španski derbi Unikaha Mursija

Evrokup: Španski derbi za prestiž

Dve slične ekipe igraju u poslednjem kolu Evrokupa u meču koji nema preveliku rezultatsku važnost. Španski derbi igra se pre svega za prestiž.

Unikaha u pretposlednjem kolu dočekuje Mursiju na svom terenu, a obe ekipe se nadaju da će završiti takmičenje serijom pobeda.

Oba tima su već prošla dalje, s obzirom da u toj grupi Budućnost ima sve poraze i oprostila se od daljeg takmičenja. Ipak oba tima bi mogla da budu i druga na tabeli, ukoliko bi ovde ostvarila pobedu. Unikaha je trenutno četvrta sa tri pobede, a Mursija treća sa trijumfom više.

U prvom meču ovih rivala današnji gosti su bili bolji na svom terenu rezultatom 83:75. Jedna pravilnost se uočava, kada ove ekipe završe meč ispod 80 postignutih poena uvek gube.

Dejan Musli ima sjajnu sezonu u Unikahi, ali je u poslednjih nekoliko mečeva igrao nešto slabije, pa ga je na mestu prvog strelca tima prestigao Kajl Fog. Tim iz Malage mnogo polaže na svoje centre i mnogo napada završava ispod samog koša.

Sa druge strane fenomenalni Argentinac Fakundo Kampaco drži konce napada Mursije. On uz 14 poena po meču ima i preko sedam asistencija i svi napadi počinju, a većina se i završava sa njim.

Uz to, čak trojica igrača imaju prosečno dvocifren učinak, tako da Mursija pre svega igra timsku košarku.

Prethodna dva meča Mursija je primala po 90 poena, a dala 77 pa 79. Sada je granica na poene Unikahe 84,5. Neće se to baš lagano preći, ali svakako očekujemo pobedu Unikahe i njihov prelazak “u plus” poena.

Španski derbi u Evrokupu svakako nudi sjajnu košarku, a uz to su 1 i + na Unikahu pravi tipovi.