Zvezda Fenerbahče Galatasaraj Evroliga

Evroliga: Bogdanović i Kalinić moraju da pobede, rival nikad lakši!

Fenerbahče ove sezone ne igra onako kako se od njih očekuje, Evroliga im se neće naći u vitrini ako ne poprave formu.

Sada su četvrti na tabeli sa samo jednom pobedom više od Crvene zvezde i Panatinaikosa i pred njima je u meču sa Galatasarajem imperativ pobede.

Prva četiri mesta donose prednost domaćeg terena u Top8 fazi, a to je svakako velika prednost koju Fener ne želi da ispusti. Sada je tim Željka Obradovića veliki favorit, što potvrđuje i kvota 1,11 na „čist“ kec.

U pobedi protiv Uniksa Bogdan Bogdanović je sa 16 poena konačno najavio povratak u formu, a u poslednje vreme i Luiđi Datome ponovo liči na starog sebe, pa za one koji vole da igraju na poene igrača predlažemo više poena na Italijana.

Evroliga na svom začelju ima tri tima sa po šest pobeda, a među njima je i Galatasaraj. Ipak pobeda nad Makabijem od neverovatnih 49 poena razlike u prethodnom kolu umnogome je popravila raspoloženje tima.

Sa nekoliko vezanih pobeda Galata bi mogla da uhvati priključak za Darušafakom koja drži osmo mesto na tabeli i ima četiri pobede više od njih.

Granica poena na Fenerbahče u ovom meču je 86,5 što se negde poklapa sa njihovim učinkom u pobedama. Kada Fener postigne preko 84 poena on u poslednje vreme redovno pobeđuje. Današnji protivnik nikako nije poznat po dobroj odbrani, Bamberg im je dao 90 poena, Olimpija 92.

Stoga pre ikakvog konačnog rezultata ili hendikepa predlažemo više poena na Fener. Hendikep je -11,5 i mada je sasvim moguće da će Fener lako doći do pobede, ipak je ovo veliki turski derbi i sve je moguće.

Kako će se pokazati Entoni Benet? Da li će Bogdan nastaviti sa sjajnim partijama? Ostaje da se vidi, Evroliga će ponuditi još jedan veliki derbi, a naši predlozi su jasni – više poena na Fenerbahče i Luiđija Datomea.