Evroliga četvrtfinale

CSKA i Panatinaikos su i prošle sezone igrali u istoj fazi Evrolige kada je u neizvesnoj seriji koja je trajala pet utakmica i u kojima je viđeno dva produžetka, CSKA pobedio i otišao na Fajnal for. Jedan od razloga je i to što je Miloš Teodosić propustio 4 meča zbog povrede, što sada neće biti slučaj.
”Armejci” su i prošle godine bili favoriti, a ove ulaze u duel sa još ubedljivijm statusom verovatnog pobednika, koji su dokazivali tokom cele sezone u kojoj su pretrpeli samo dva poraza. CSKA osim u ovom susretu važi i za favorita za osvajanje titule prvaka Evrope.
Trener Moskovljana Dimitris Itudis veoma dobro poznaje Panatinaikos, budući da je u njemu proveo punih 14 godina, i sigurno je da neće potceniti ekipu koja je šest puta bila najbolja na kontinentu.
Timovi su se u svojoj istoriji sastali čak 30 puta a bilans je apsolutno ravnopravno podeljen na po 15 pobeda svakog rivala.
Željko Obradović je čovek koji je osam puta sa svojim ekipama bio šampion Evrope, a ovoga puta ga od završnice deli niko drugi nego branilac titule Makabi. Zahvaljujući njemu i odličnim igrama tokom sezone, kao i prednosti domaćeg terena, Fenerbahče je favorit u ovom meču kao i u celoj seriji, međutim, setimo se samo iznenađenja koje je Makabi svima priredio na prošlogodišnjem Fajnal foru.
Fenerbahče i ”ponos Izraela” nemaju naročito bogat istorijat duela (samo dva meča u kojima je pobedio Makabi), ali je zato Obradović u svojoj karijeri imao priliku da vodi svoje timove Real i Panatinaikos na 20 utakmica protiv Makabija. Popularni ”Žoc”, kao i u većini slučajeva i u ovom ima pozitivan skor (11-9).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *