Crvena Zvezda u susret ulazi kompletna i u odličnoj formi sa osam uzastopnih pobeda

Evroliga: Crvena Zvezda bez straha u Tel Avivu

Menora Mivtahim Arena će u četvrtak uveče sigurno biti veoma vruće mesto, pošto je gost Makabija Crvena Zvezda, koja je u decembru u Beogradu prosto počistila ponos Izraela sa 83:58!


Međutim od tada je došlo do mnogih promena u višestrukom pobedniku Evrolige, među kojima je najveća dolazak Ainara Bagackisa na mesto glavnog trenera, kao i povratak Kvinsija Milera posle dugotrajnog oporavka od povrede.

Loši rezultati koje je Makabi postizao od početka takmičenja, iako je tim pojačan preko leta skupo plaćenim košarkašima, prouzrokovali su smenu trenera. Bagackis prvenstveno ima zadatak da od sjajnih individualaca napravi kolektiv kome će glavna odlika biti timska igra, što je upravo bio suprotan slučaj do njegovog dolaska.

Makabi je sa novim trenerom na klupi zabeležio pobedu protiv Darušafake i odigrao odličnu utakicu u prošlom kolu u Madridu, kada je malo nedostajalo da iznenadi Real.

Zvezda je definitivno hit evroligaške sezone, a pet od svojih devet pobeda je ostvarila u šest prethodnih utakmica. Jedini poraz u tom periodu došao je u Atini od Olimpijakosa.

Crvena Zvezda u susret ulazi kompletna i u odličnoj formi sa osam uzastopnih pobeda u svim takmičenjima, odnosno sa samo spomenutim porazom u prethodnih 12 utakmica.

Dejan Radonjić neće odstupiti od defanzive kao glavnog činioca u dobrim rezultatima njegove ekipe, koja protivnicima dopušta svega nešto više od 73 koša po meču, što je za sada drugi najbolji učinak u takmičenju! Od Crveno-belih je na tom planu bolji jedino Olimpijakos!

Crvena Zvezda je svog rivala savladala u dva poslednja susreta, prethodno izgubivši šest puta za redom, uključujući i duele u ABA ligi u sezoni 2011/12.

Dvojka se odlično plaća, a Meridianbet ponuda se nalazi ovde.


13.1.2017. Evroliga u ”problemu”: Zvezda pravi sebi mesto u plej-ofu!