Serhio Ljulj Real Madrid Evroliga

Evroliga: Efes za nadu, Real Madrid završava posao

Nastavlja se pakleni ritam Top 8 faze, a Evroliga danas na programu ima dva meča u kojima domaćini mogu da dođu na korak od prolaska dalje.

Darušafaka je zamalo napravila senzaciju u Madridu. Turski tim je poveo na startu meča, a „Kraljevski klub“ je tek u trećoj četvrtini uspeo da preokrene. Pred kraj duela uspela je Darušafaka da se probliži na 78:75, ali u penal završnici su Madriđani uspeli da se odlepe i pobede sa osam poena razlike.

Evroliga se sada nastavlja sa duelom ova dva tima od 21 čas. Verujemo da će Real Madrid biti još ubedljiviji ovoga puta. Osam poena razlike u prethodnom meču nije dovoljno odslikavalo stanje na terenu, jer pobeda Madriđana uopšte nije bila laka.

Ipak sada će Pablo Laso bolje postaviti igru i odgovoriti na defanzivne kvalitete protivnika. Granica na broj poena Dačke je 77,5, a ni ove večeri je turski tim neće preći. Ako u prvom meču gde su dali svoj maksimum nisu prešli tu granicu, neće ni večeras.

Prvi meč večeri igra se u Atini. Olimpijakos je u prvom meču savladao Efes bez većih problema. Tokom meča je prednost Pirejaca konstantno rasla. U poslednjoj četvrtini je usporen ritam i crveno-beli su lako priveli meč kraju.

Sa samo 72 poena Efes nije imao nikakve šanse za pobedu. Nisu uspeli da nateraju Olimpijakos da uđe u trku sa njima i zbog toga je grčki tim lako pobedio.

Pitanje je kako će uspeti sada da se snađe Efes, ali teško da imaju kvalitet da u Atini naprave iznenađenje. Olimpijakos će ovde trijumfovati i to sa razlikom većom osam ili više poena. A Meridianbet kvota na to je 1,92!

Evroliga se nastavlja, a iznenađenja je ipak malo. Od timova koji nemaju prednost domaćeg terena izgleda da samo Fenerbahče može da prođe dalje.