Evroliga: jedanaesto finale za Obradovića, da li i prva titula za Fenerbahče?

Evroliga: jedanaesto finale za Obradovića, da li i prva titula za Fenerbahče?

Iako je za Željka Obradovića stajanje na pobedničkom postolju rutina na koju je navikao, Evroliga bi u slučaju da popularni Žoc po deveti put postane šampion, prvi put proslavila pobednika koji dolazi iz Turske.


Do velikog slavlja u Istanbulu, međutim, ostala je da se prevaziđe još samo jedna ”sitnica” koja se zove Olimpijakos. Nešto pre nego što je Obradović očitao pravu taktičku lekciju svom nekadašnjem igraču, a sada treneru Reala Pablu Lasu, Olimpijakos je sa trona skinuo dosadašnjeg vlasnika odličja, moskovski CSKA.

Polufinalni dueli su bili potpuno različiti – u prvom je CSKA ostao bez titule iako je bio u vođstvu veći deo susreta, dok je u drugom Fenerbahče držao kontrolu u svojim rukama u svakom trenutku utakmice, potpuno nadvisivši Bele u svakom segmentu igre.

Evroliga

Četvorica srpskih košarkaša koji su se pojavili na terenu su bili odlični: Miloš Teodosić je bio ubedljivo najefikasniji u porazu svog tima od Olimpijakosa sa 23 postignuta koša, dok je Milutinov imao svega 13 minuta na raspolaganju da pokaže da je uvek pouzdan; u dresu turskog šampiona protiv Reala sjajni su bili i Bogdanović (14) i Kalinić (12).

Posebno je ovaj drugi impresionirao izvanrednim učinkom u svim elementima, pa je pored centra Ekpe Judoa bio najzaslužniji za plasman svoje ekipe u drugo uzastopno finale Evrolige.

U finalu se očekuje nadmudrivanje na najvišem nivou, pogotovo u odbrani koje obe dopuštaju tek nešto više od 73 koša u proseku! U dve utakmice tokom sezone svaki od rivala je odneo pobedu na svom terenu, a u ukupnom evroligaškom bilansu Olimpijakos ima dve pobede više (8:6).

Iako je Fenerbahče favorit za pobedu sa Meridianbet hendikepom -6.5, na strani grčkog tima su tri šampionske titule i četiri učešća u finalima, što se nikako ne sme zanemariti. Ipak, Obradovićevih osam su tas na vagi koji će odrediti pobednika finala, a predlog za tip je više od granice poena 145.5.


19.5.2017. Evroliga: Fenerbahče po treći put kreće po trofej, prva prepreka Real!


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *