Rezultati Evroliga Pero Antić

Evroliga: Rezultati visoki, naši u plusu

Raspored u ovog kolu je takav da u Evroligi očekujemo mnogo poena na nekim utakmicama, a na njima bi košarkaši sa ovih prostora mogli da se istaknu.

Evroliga počinje duelom Uniksa i Milana, gde će na teren izaći Milan Mačvan i Miroslav Raduljica. Rezultati ova dva tima su takvi da je jasno da im je prioritet napad, tako da očekujemo pluseve.

Granica na Mačvana i Raduljicu je po osam poena, a verujemo da će je obojica lako preći. Zoran Dragić je na sedam poena, ali on igra previše promenljivo ove sezone da bismo smeli bilo šta da prognoziramo.

Kruno Simon je na 11 poena, a jedino kod njega bismo preporučili minus, jer je trenutno u padu forme. Kod Uniksa Lengford je na 22 poena,koja će preći.

Ništa manje poena ne očekujemo u meču Fenerbahčea i Reala, a Pero Antić ima granicu od šest poena. To su dve trojke, koje će Makedonac pogoditi.

Evroligu je prošle sezone osvojio CSKA predvođen sjajnim tandemom Teodosić – De Kolo, a sada opet neće biti Francuza u timu. Granica na Tea je 19 poena i to bi zaista moralo da se odigra u plusu, kao i poeni Erona Džeksona.

Još jedan igrač sa ovih prostora koga treba forsirati kada je višak poena u pitanju je Čedi Osman. Turski košarkaš rođen je u Makedoniji, a iako napadački ne napreduje dovoljno treba obratiti pažnju na protivnika. Makabi dozvoljava veliki broj poena i rezultati njihovih mečeva su uvek visoki.

Uz takvu košarku Osman bi morao da postigne više od devet poena, pogotovo kada se zna da je redovno najbrži u kontrama svog tima i da često posle skokova u napadu ima priliku za lake poene.