Evroliga

Evroliga: Teo, Bogdan i Kalina za 2:0, PAO i Baskonija za izjednačenje

Ušla je Evroliga u Top 8 fazu, a jedini tim koji je uspeo da u prvom meču uzme pobedu na gostujućem terenu je Fenerbahče.

Tim Željka Obradovića je sjajnom odbranom u drugom poluvremenu uspeo da limitira PAO na samo  16 poena. Zna se da su timovi srpskog trenera uvek bili odlični u nokaut fazama, a sada je to na svojoj koži osetio “njegov” PAO.

Bogdan Bogdanović je proglašen za MVP-a prvog kola Top 8 faze sa 23 poena, 4 asistencije i 5 skokova u tom meču. Nikola Kalinić je takođe bio sjajan sa 16 poena.

Sada Panatinaikos pred sobom ima imperativ pobede, ukoliko ne žele da Evroliga bude završena za njih. Ukoliko sada budu poraženi zaista postoji samo teoretska mogućnost da se vrate u seriju.

Sve ovo je sjajna prilika da se iskoristi sjajna Meridianbet kvota! PAO je favorit zbog domaćeg terena i kvota na Fenerbahče je 2.86! To je zaista prilika koju ne treba propustiti. Željko, Bogdan i Kalina će u Istanbul otići sa prednošću.

U Moskvi ćemo od 19 časova gledati još jednog reprezentativca. Miloš Teodosić i CSKA nastavljaju svoju odbranu titule protiv Baskonije. Prvi meč su “Armejci” dobili upravo na krilima kapitena reprezentacije Srbije.

Teodosić je imao 22 poena, 5 asistencija i 2 skoka, a ruski tim je u izuzetno efikasnom meču pobedio 98:90. Verujemo da će ipak na ovom meču biti osetno manje poena. Verovatno će neki igrači poput Viktora Hrijape imati veći minutažu, a “Armejci” će bolje zatvoriti prilaze svom košu.

Granica poena na ovom meču je 170.5. Posle onako raspucanog prvog meča, moraće obe ekipe da uspore ritam i promaše neke šuteve. Obe ekipe su imale procenat šuta od preko 50 odsto, i šut za 3 preko 40 odsto uspešnosti.

Ako taj procenat samo malo padne, očekujemo manje od 170 poena na meču. Evroliga će morati da sačeka Final 4 da bi neko mogao da pobedi CSKA, ali umesto na “Armejce” vi odigrajre na poene.