Evroliga, Darušafaka - Efes

Evroliga: Turska gori, Zvezda čeka

Evroliga danas počinje duelom timova u kojima su prve zvezde treneri. Od Velimira Perasovića i Davida Blata se očekuje da Turcima donesu mesto u Top 8.

Anadolu Efes i Darušafaka su uložili puno u svoj kadar, ali ipak sve oči su uprte ka njihovim klupama, Turska će sigurno imati jednog predstavnika u Top 8, a Evroliga se pokazala kao previše kvalitetno takmičenje za Galatasaraj.

Kako sada stvari stoje Darušafaka i Efes će se grčevito boriti za mesto u Top 8, a ovaj meč bi mogao biti ključni. Ukoliko Blatova ekipa trijumfuje, otići će na 11 pobeda, što bi bilo tri pobede više od Efesa.

Meridianbet kvota na to je sjajnih 2,44, jer se ipak računa da je domaći teren velika prednost. Pobeda Efesa donosi kvotu 1,57, a osnovni hendikep je -3,5 poena.

Ovo je sudar dve košarkaške filozofije. David Blat će insistirati naa jakoj odbrani, a Velimir Perasović će napadačkim akcijama probati da probije blok Darušafake.

Granica poena je 162,5, a skoro je sigurno da će granica i odrediti pobednika. Ako bude više poena Efes je siguran, no u slučaju da dođe „minus“, Darušafaka je u velikoj prednosti.

Gosti su u naletu i imaju dve pobede, dok je Efes posle poraza od Panatinaikosa posle produžetaka izgubio i od Barselone. To su sve rivali za Top 8 i Evroliga bi bila završena priča za njih ako bi nastavili da gube od ovakvih ekipa.

Zbog toga verujemo da će Efes skupiti snage, konsolidovati se i na ovom meču doći do jako bitne pobede. Velimir Perasović je prošle sezone pravio sjajne rezultate, pa iako Efes nije tako dobro sastavljen ove sezone nije vreme da se otpiše.

Navijači Crvene zvezde će sa velikim interesovanjem pratiti ovaj meč, ali je već pitanje čija će im pobeda biti draža. Ako Darušafaka dobije Top 8 deluje sve bliže, ali trijumf Efesa bi ostavio Dačku ispod Zvezde na tabeli.

Sa ovakvim igrama je red da se zapitamo – da li Zvezda cilja Top 8 ili mesto koje donosi prednost domaćeg terena u toj fazi?