Federer zaboravio koliko ima godina, može li u svoje 11. finale?

Federer zaboravio koliko ima godina, može li u svoje 11. finale?

Svi znamo koliko mogu da budu naporni oni ljudi koji prečesto govore čuveno: ”jesam li ti rekao?”, ali kada je u pitanju Rodžer Federer i sve što je vezano za njega i Vimbldon, onda svi možemo da kažemo: ”jesam li ti rekao?” i da ne ispadnemo dosadni!


Tu naravno ne spadaju oni koji su predvideli njegovo rano ispadanje u Londonu, mada, ruku na srce, onaj ko bi tako nešto uopšte i izrekao u lucidnom stanju, ne bi baš bio pouzdan savetnik za popunjavanje tiketa. Šalu na stranu, sva ona dugotrajna pauziranja od tenisa su se Federeru itekako isplatila produžavanjem sopstvenog trajanja i pobeđivanjem na najvećoj mogućoj sceni kao u najboljim danima.

Gledajući ga kako je igrao u Melburnu i kako igra sada u Vimbldonu, pravo je pitanje koji se period njegove karijere može nazvati ”najboljim danima”, jer kada teniser od 35 godina, pa makar i sedamnaestostruki Grend slem šampion, stigne bez izgubljenog seta u polufinale najvećeg od svih najvećih turnira, onda odgovor može da glasi da cela njegova karijera jesu ”najbolji dani”!

Federer će u petak pokušati da izbori svoje 11. finale u Ol Ingland Klubu i ujedno 29. meč za jedan od najvećih trofeja u tenisu , a ako mu uspe, postaće najstariji finalista posle Kena Rouzvola koji je 1974. imao 39 godina.federer

Možda bi neko ko bi zavirio u sobu Tomaša Berdiha dan pre meča sa Đokovićem video spremne kofere za svaki slučaj, jer je i Čeh bio svestan da ga u četvrtfinalu očekuje čovek o koga je izgubio 25 puta! Desilo se to što se desilo, pa će se Berdih boriti za svoje drugo Vimbldonsko finale sa čovekom koga je savladao baš te 2010. godine na putu do prvog i za sada jedinog finalnog meča na Grend slem turnirima.

Tada je Berdih savladao i Đokovića, ali je u finalu naišao na Rafaela Nadala koji nikako nije bio raspoložen da prepusti prvi Vimbldonski trofej. Inače, češki teniser nema toliko loš bilans u mečevima sa Švajcarcem, kao primera radi sa Đokovićem ili Nadalom, pošto je Federera pobedio šest puta, što izuzev ostalih članova Velike četvorke, nije učinilo puno tenisera na ATP turu. Doduše, poslednja pobeda datira iz 2013 i turnira u Dubaiju, a kuriozitet je da su se njima dvojici putevi prvi put ukrstili na Olimpijskim igrama u Atini 2004. godine kada je Berdih pobedio sa 2:1.

Čeh je već nadmašio očekivanja, kako teniskih analitičara, tako verovatno i svoja, što može biti i mač sa dve oštrice u ovom meču, ako uopšte Švajcarcu bude bila potrebna pomoć Berdihove emocionalne ispražnjenosti.

Meridianbet kvote za njihov susret se nalaze ovde.


13.7.2017. Povreda je bila jača, Đoković neočekivano napušta Vimbldon


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *