fešta

Fešta na Butarku, prvi put dolazi Barselona!

Teško je reći šta se dešava u glavama fudbalera Leganjesa pred istorijsku utakmicu ovoga kluba sa slavnom Barselonom, jer nikada ranije u svojoj 88 godina dugoj istoriji ova ekipa sa madridskog Butark stadiona nije imala priliku da odmeri snage sa jednim od najvećih svetskih klubova!
Leganjes je zapravo debitant u Primeri, tako da je svaka utakmica prava fešta za njihove navijače kojima nije teško da do poslednjeg mesta ispune stadion kapaciteta 10 hiljada mesta, inače izgrađen 1998. godine na 70. godišnjicu osnivanja kluba.
Leganjes je solidno debitovao u ligi, ostvarivši po jednu pobedu, poraz i remi, a u poslednjih deset mečeva na svom terenu, uključujući i utakmice u Segundi, na sedam je uspeo da sačuva svoju mrežu. Ekipa koju vodi trener Asijer Garitano uspela je da odigra bez golova sa prošlosezonskim finalistom Lige šampiona, Atletikom iz Madrida, pa se može zaključiti da je ekipa dobro defanzivno organizovana.
Barselona je za neuspeh protiv Alavesa u prethodnom kolu račun ispostavila nesrećnom Seltiku u Ligi šampiona, smestivši Škotima u mrežu čak sedam golova! Nejmar je u tom susretu postao prvi fudbaler koji je u tom takmičenju na jednoj utakmici postigao gol i ostvario četiri asistencije!
Jasno je da Luis Enrike ne sme da dozvoli nikakvo opuštanje u ovom susretu, jer će prilikom svođenja računa na kraju prvenstva, svaki bod biti izuzetno važan, pogotovo ove sezone kada je najveći rival Real izuzetno jak.
Barselona je ove kalendarske godine već izgubila 4 utakmice, tačno onoliko koliko i u celoj 2015. godini.
Nekih promena u sastavu gostiju će sigurno biti, pošto sa ekipom nisu otputovali Buskets, Dinje, Vidal i Masip.
Dvojka je garantovana, ali sa koliko pogodaka u mreži Leganjesa?