FIFA Kup Konfederacija: Ronaldo ne igra, ali je Portugal ipak favorit protiv Meksika

Možda Portugal nije očekivao da se na Kupu Konfederacija nađe u borbi za treće mesto, ali duel sa Meksikom na stadionu Spartaka u Moskvi šampionu Evrope ne može da donese ništa više od toga.


Samo dve nedelje posle utakmice u grupnoj fazi takmičenja koja se u Kazanju okončala remijem (2:2), ove dve ekipe će ponovo odmeriti snage, samo što će treneri Fernando Santoš i Huan Karlos Osorio pružiti šansu fudbalerima koji su u prethodnom delu turnira dobijali manje vremena za igru.

Kristijano Ronaldo se neće pojaviti na ovoj utakmici jer je dobio dozvolu da se ranije vrati kući, a pretpostavlja se da će svoj prvi meč u dresu nacionalnog tima odigrati golman Hoze Sa. U sastavu bi od početka mogao da bude i defanzivac Luis Neto.

Sam po sebi, poraz od svetskog šampiona Nemačke ne može da bude razočaranje ni za koga, osim možda za par najboljih selekcija na planeti, pa tako ni Meksiko ne bi trebalo da previše razmišlja o tom polufinalu sa Pancerima.

Problem u stvari nije u tome što je El Tri poražen od Nemačke, već što je potučen veoma lako i rezultatski i igrom, što je donekle kompromitovalo dugačak niz odličnih rezultata ove reprezentacije.

Utakmica sa Portugalom je zato kao naručena za povratak samopouzdanja, uostalom i prilika da se izbori prvi trijumf nad ovim rivalom. U dosadašnje četiri utakmice, Portugal je slavio dva puta, dok je u preostala dva susreta bilo nerešeno.

S obzirom na dosta novih fudbalera u sastavima, očekuju se golovi, a predlog za tip je GG u prvom delu igre po Meridianbet kvoti 3.40.


28.6.2017. Ronaldo ili Sančez: ko će imati ”srećnije noge”?


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *