FIFA Kup konfederacija: kvote su izjednačene, a da li Čile može da savlada Nemačku?

FIFA Kup konfederacija: kvote su izjednačene, a da li Čile može da savlada Nemačku?

Ako je prognoza pre početka FIFA Kupa konfederacija da će pobednik grupe B biti Nemačka ili Čile bila tačna, i kvote za pobednika u duelu ove dve ekipe predviđaju jedan izjednačen i neizvestan susret!


Ključna utakmica između svetskog šampiona i dvostrukog uzastopnog prvaka Južne Amerike igra se u četvrtak uveče na Kazanj areni u istoimenom gradu, gde se u najmanju ruku, očekuje izvanredan fudbal.

O tome šta Nemačka predstavlja u svetskom fudbalu ne bi trebalo trošiti ni reči ni vreme, a Čile je u poslednjih nekoliko godina sebe ustoličio kao jednu od najboljih selekcija na planeti, što je potkrepio i trijumfalnim pohodima na dva poslednja Kopa Amerika. Uostalom, Nemačka i Čile zauzimaju dva visoka susedna mesta na FIFA rang listi – treće i četvrto.

Joakim Lev je u Rusiju doveo eksperimentalni sastav (ma šta to značilo kada su u pitanju Panceri) sa željom da isproba neke nove snage i da vidi sa čime konkretno raspolaže godinu dana uoči početka Svetskog kupa.

Zato možda i nije bilo previše iznenađujuće što im je Australija u prvom susretu dva puta zatresla mrežu, ali je bilo očigledno da su Panceri i pored toga kontrolisali igru, pa i nije postojala stvarna opasnost od negativnog rezultata.

kvote

Ipak, igra u odbrani će protiv Čilea u svakom slučaju morati da bude organizovanija, jer južnoamerička ekipa u svojim redovima ima daleko kvalitetnije fudbalere nego Australija, a jedna od najvećih zvezda je Arturo Vidal, koji brani boje prvaka Bundeslige, Bajerna iz Minhena.

To i jeste ona vrsta iskušenja i mečeva kakvim se Joakim Lev nadao i u kojima će mladi fudbaleri ”peći zanat” na razini koja je neophodna da bi se sa uspehom igralo u selekciji četvorostrukog šampiona sveta!

U smislu utvrđivanja odbrambenog zida, očekuje se da trener Pancera protiv ovako jakog protivnika u zadnjem redu postavi četvoricu fudbalera.

Za razliku od Nemačke koja ima najmlađi sastav na takmičenju, Čile ima najstariji i ta činjenica sam po sebi dovoljno govori kako o snazi, tako i o namerama ekipe Huana Antonija Picija.

Južnoamerikanci su u uvodnom meču pobedili Kamerun, ali su do trijumfa došli tek golovima u poslednjih deset minuta utakmice. U kvalifikacijama za Svetski kup, Čile nije blistao, pa ga trenutno deli samo jedan bod više od Argentine koja preti da ga smeni sa četvrtog mesta koje direktno vodi u Rusiju naredene godine.

Možda je ovaj susret prilika da Crveni upišu istorijsku pobedu protiv Pancera od kojih su izgubili sve četiri prethodne utakmice, uključujući tri odigrane na mundijalima! Ipak, predllog za tip je igra na što više golova (na devet prethodnih utakmica Nemačke na Kupu konfederacija viđeno je 39 golova), a za one smelije tačan rezultat 2:2 po Meridianbet kvoti 12!


18.6.2017. Kup konfederacija: Čile bez Klaudija Brava ide na Kamerun


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *