FIFA

FIFA Kup konfederacija: Lavovi nisu tako strašni ni za podmlađenu Nemačku

Budući da ne spada baš u sažaljive selekcije, Nemačka sigurno ne razmišlja o tome što njen protivnik Kamerun nije uspeo da dođe do pobede u prve dve utakmice, a tamo gde im je potreban samo bod, Panceri obično uzmu sva tri.


To je slučaj i sa susretom u Sočiju u kome je svetskom prvaku za plasman u polufinale Kupa konfederacija dovoljan i nerešen ishod, dok je Kameruncima neophodna pobeda i to sa najmanje dva gola razlike.

Joakim Lev je u Rusiju doveo veoma podmlađen sastav, krcat fudbalerima koje želi da isproba pred nastavak kampanje za Svetski kup koji se naredne godine igra takođe u Rusiji. Naravno, čak i bez većeg broja proverenih reprezentativaca, Nemačka ima sastav dovoljno jak da prođe grupu bez problema, ali i za nešto više.

Treba imati u vidu da Panceri nisu nikada osvojili ovo takmičenje, pa im ne treba otpisivati želju da kolekciji odličja dodaju i prvo sa Kupa konfederacija.

Nemačka ima najmlađi tim na turniru, sa tek nešto preko 24 godine u proseku, ali je najbolji utisak ostavio baš najstariji od svih, Lars Stindl (28), strelac po jednog gola u oba susreta.

Ne može se reći da je Kamerun razočarao svojim igrama na FIFA Kupu konfederacija, ali rezultatski svakako jeste. Drugo je pitanje sa kakvim je ambicijama šampion Afrike došao na turnir, ali se pozicija kada vam za prolaz treba pobeda protiv Nemačke, ni u snu ne može nazvati dobrom!

U tri prethodna zvanična susreta, Nemačka ima dve pobede nad svojim protivnikom, dok je u meču odigranom pre tri godine, Kamerun uspeo da ostane neporažen.

Meridianbet kvote za ovaj duel se nalaze ovde.


19.6.2017. Reprezentativni fudbal: Nemačka i Australija su na terenu, očekujte golove!


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *