FIFA

FIFA Kup Konfederacija: najstariji protiv najmlađeg kao logično finale!

Svet je dobio još jednu potvrdu da se najbolji fudbal na igra u Evropi i Južnoj Americi, a još precizniji odgovor će se saznati kada šampion Južne Amerike Čile i prvak sveta Nemačka, u nedelju uveče završe svoj okršaj u Sankt Piterburgu.


Kako god da se završi ovaj spektakularni fudbalski događaj, pobednički tim će po prvi put podići pehar na FIFA Kupu Konfederacija, što je samo po sebi velika stvar čak i za jednu fudbalsku velesilu kao što je Nemačka, a pogotovo za Čile koji poslednjih nekoliko godina beleži najbolje rezultate u svojoj istoriji.

Posebna zanimljivost je vezana za to je da je u pitanju duel najstarije (Čile) i najmlađe (Nemačka) selekcije koje su stigle u Rusiju. Previše lako bi bilo zaključiti da Panceri nisu imali prevelike ambicije na takmičenju (šta bi tek bilo da su ih imali), jer Joakim Lev, a ni celokupna javnost u Nemačkoj nema interes da olako troši svoju reputaciju lošim rezultatima.

FIFA

Ispostavilo se da je i takoreći drugi tim svetskog šampiona dovoljno jak da pobedi sve protivnike u Rusiji.

Osim Čilea, naravno. Crveni su doputovali na Kup Konfederacija sa najjačim mogućim sastavom iako su ključni fudbaleri imali veoma naporne sezone, sa jasnom namerom da iskoriste talas na kome “jezde“ poslednjih nekoliko godina i svojoj zemlji donesu još jedan trofej. Susret u grupi je okončan bez pobednika, pošto je vođstvo Čileanaca golom Sančeza, poravnao Stindl pred kraj prvog poluvremena.

Među onima koji bi mogli da se proslave u finalu je svakako Timo Verner koji sa tri pogotka i asistencijom konkuriše za najboljeg fudbalera na turniru. Fudbaler Lajpciga bi mogao i da postigne prvi pogodak na utakmici, što bi i bio predlog za tip, a Meridianbet kvota je 6.50!


29.6.2017. Međunarodni fudbal: ko će Čileu na megdan, Nemačka ili Meksiko?


Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *