FIFA Kup konfederacija: Rusija je autsajder, ali Portugal nikad nije slavio u Moskvi!

FIFA Kup konfederacija: Rusija je autsajder, ali Portugal nikad nije slavio u Moskvi!

I Rusija i Portugal su debitanti na FIFA Kupu konfederacija, ali su istoriju na ovom takmičenju započeli na različit način – domaćin pobedom, a šampion Evrope nerešenim rezultatom.


Međutim, njihovi protivnici ne spadaju u istu klasu fudbalskih selekcija pa je iz takvog ”uzorka” možda nesuvislo izvlačiti zaključke o krajnjim dometima Rusije i Portugala na Kupu konfederacija, pa čak i u međusobnom okršaju.

Domaćin je pobedio Novi Zeland sa 2:0, ali se gost iz Okeanije nije baš pokazao u najboljem svetlu, što je čak i blaga procena onoga što se videlo od ekipe koju predvodi Entoni Hadson, inače najmlađi trener na takmičenju.

U timu Zbornaje dobrom igrom se istakao Fedor Smolov, i on će verovatno predstavljati najveću opasnost po gol šampiona Starog kontinenta. Ovaj fudbaler Krasnodara je za dve sezone i odigranih 51 utakmicu, za svoj tim postigao 38 golova i postao miljenik navijača, ali i medija.

Fudbalska javnost u Rusiji bi naravno, volela da vidi Smolova kako trese mreže i protiv tako jakog protivnika kao što je Portugal koji je na turnir stigao u praktično najjačem sastavu.

FIFA

Njabolji fudbaler na svetu , Kristijano Ronaldo oko čijeg imena se ovih dana pletu najraznovrsnije priče, nije uspeo da postigne pogodak protiv Meksika, ali su to učinili Kvarežma i Sedrik, na delu potvrdivši ogroman talenat u ovoj pirinejskoj reprezentaciji.

Međutim, lakoća postizanja golova je ispračena i lakoćom primanja, pa je Meksiko na isti način uzvratio prvaku Evrope. Naravno, ne bi trebalo ispustiti iz vida činjenicu da je El Tri veoma ozbiljna ekipa koja je nadigrana svega dva puta na bezmalo 40 poslednjih zvaničnih utakmica!

Jasno je da Rusija ne sme sebi da dopusti da propušta prilike kao što je to činila protiv Novog Zelanda, dok odbrana svakako neće imati vremena da razmišlja o bilo čemu nego kako da se odbrani od napasti u obliku izvanrednih napadača Portugala.

Utakmicu će obeležiti i jubilej golmana Igora Akinfejeva koji će proslaviti 100. meč u dresu nacionalnog tima. Ako mu uspe da ostane nesavladan to će biti četvrti uzastopni put da Portugal u Moskvi nije uspeo da postigne gol!

Šampion Evrope jeste favorit, ali Meridianbet kvota 6 da Rusija dobije poluvreme sa 1:0, ne sme da se propusti.


17.6.2017. Fudbal: Rusija želi pobedu na debiju na Kupu Konfederacija!


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *