FIFA kup konfederacija: ako želi dalje, Rusija mora da pobedi Meksiko

FIFA kup konfederacija: ako želi dalje, Rusija mora da pobedi Meksiko

Rusija nema mnogo izbora ako želi da se nađe u drugoj fazi FIFA Kupa konfederacija, međutim Meksiko definitivno ne može da se opiše kao “lak zadatak“ koji bi prethodio ostvarenju želja domaćina.


Za Rusiju, matematika je jednostavna – Zbornaja mora da pobedi ako želi da nastavi takmičenje, što je upravo ono što je selektor Stanislav Čerčesov želeo da izbegne u poslednjem kolu grupne faze. Međutim, jedan deo odgovornosti za slab rezultat protiv Portugala snosi i on sam, budući da je u okršaju sa šampionom Evrope koristio veoma defanzivnu taktičku varijantu sa samo jednim napadačem i čak petoricom fudbalera u odbrani, koja se na kraju uopšte nije isplatila.

Pošto je za domaćina duel sa Meksikancima biti ili ne biti za prolazak grupe, Čerčesov će verovatno ubaciti Dmitrija Poloza kao podršku Fedoru Smolovu i povećati broj fudbalera u serdini terena nauštrb onih u odbrani.

Defanzivna linija nije loše izgledala ni protiv Portugala, ali je jedna greška Fedora Kudriašova za posledicu imala gol koji je postigao Kristijano Ronaldo, a za koji se na kraju ispostavilo da će biti jedini.

FIFA

Meksiko ima luksuz da mu odgovara i nerešen rezultat, pa se može pretpostaviti da se fudbaleri u zelenim dresovima neće previše zaletati na Kazanj areni. Pobeda protiv Novog Zelanda nije bil posebno impresivna, ali je cilj postignut, što je na turnirskom sistemu takmičenja najvažnije.

El Tri je u tom susretu bio bez dvojice golgetera, Havijera Hernandeza i Karlosa Vele, pa je za preokret u drugom poluvremenu bio zadužen fudbaler Porta, Hektor Herera koji je uspešno povezao redove svog tima, a pogotke su postigli Himenez i Peralta.

Osorio je ubacio i veterana Rafu Markeza, člana meksičke reprezentacije koja je 1999. godine osvojila Kup konfederacija.

Meksiko je inače jedina selekcija od osam prisutnih koja se može pohvaliti takvim uspehom.

Rusija i Meksiko su se u zvaničnim mečevima sastajali 12 puta, a bilans je ubedljivo na strani Zbornaje koja ima četiri pobede naspram jedne koju je Meksiko ostvario davne 1986. godine.

Meridianbet je za pobedu Rusije dao kvotu 3.10, a pošto bi takav tip odveo domaćina u sledeću rundu takmičenja – zašto ne pokušati?


21.6.2017. FIFA Kup konfederacija: Rusija je autsajder, ali Portugal nikad nije slavio u Moskvi!


Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *