Finale plej-ofa u Italiji: Venecija uzvraća udarac!

Finale plej-ofa u Italiji: Venecija uzvraća udarac!

Trento nastavlja da šokira pomalo uspavanu italijansku košarkašku scenu – posle eliminacije dva poslednja šampiona, Sasarija i Evroligaša Milana, već u prvoj utakmici pala je i Venecija!


Domaći tim, koji je u finalnu seriju koja se u Italiji igra do četiri pobede ušao kao favorit, nije morao dugo da čeka na priliku da se iskupi za poraz pred svojim navijačima, pošto je druga utakmica na programu već u ponedeljak, samo dva dana posle prve.

Trento je bio apsolutno dominantan u prvom meču u kojem je Venecija bila bolji rival samo u poslednjoj četvrtini, uoči koje je prednost gostiju iznosila čak 18 poena! Domaći tim nije imao mnogo koristi ni od uobičajeno dobre igre svog najboljeg košarkaša Hrvoja Perića, koji je sa 19 koševa bio najefikasniji na utakmici, jer je pored njega jedini sa dvocifrenim učinkom bio Amerikanac Markiz Hejns.

finale

Podatak koji posebno začuđuje je da je Venecija imala čak 14 uhvaćenih lopti više (46:32), u čemu je prednjačio Batista sa 11, ali joj to nije nije pomoglo da izbegne poraz već na početku finala.

Kod gostiju su najviše pokazali Amerikanci Šilds (18), Saton (16) i Hog (14), kao i Dominikanac Žoao Gomez (15).

Možda ipak ne treba biti suviše iznenađen rezultatom prvog susreta, jer je Trento u oba prethodna meča ove sezone nadigrao Veneciju, pa je posle onoga što je pokazao u četvrtfinalnoj (Sasari) i polufinalnoj seriji (Milano), ova ekipa možda i nesazluženo dobila podređenu ulogu u finalu.

Sada kada je Venecija uvidela snagu svog protivnika i izgubila prednost domaćeg parketa, očekuje se da u drugom susretu ostvari pobedu, jer bi se u suprotnom našla u velikom problemu pred nastavak serije. Meridianbet je osnovni hendikep postavio na -6.5, a granicu poena na 151.5. Domaći pobeđuju, ali je predlog za tip H2, kao i više koševa od postavljene granice.


10.6.2017. Neočekivano finale u Italiji: Venecija i Trento odlučuju o prvaku!


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *