Fiorentina

Fiorentina ne strahuje od prvog poraza na Artemio Frankiju

Tek što je pobedom nad pobedom nad Karabagom uspešno završila takmičenje u grupnoj fazi Lige Evrope, Fiorentinu u ponedeljak uveče čeka već treća utakmica u poslednjih osam dana.
Ovoga puta je u pitanju ligaški okršaj sa Sasuolom na stadionu Artemio Franki u Firenci. Uoči dolaska Crno-zelenih, Viola je u prethodnom periodu beležila različite rezultate, ali je ipak održala solidan nivo pošto je u Seriji A u poslednja dva meseca izgubila samo od Intera.
Ipak, trener Ljubičastih, Paulo Souza, ima razloga za određenu dozu zabrinutosti, jer su pobede protiv Palerma i Karabaga bile sve, samo ne lake i ubedljive. Protiv Sicilijanaca trijmf je doneo Babakar u zaustavnom vremenu, dok je u duelu sa Azerbejdžancima Fiorentina imala i dosta sreće.
Souza se trudi da njegova ekipa igra ofanzivno, što u nekim momentima dovodi do ranjivosti u defanzivi, zbog čega je povremeno i eksperimentisao sa različitim formacijama u sastavu.
Fiorentini je pobeda neophodna, a sa nova tri boda bi iskoristila to što su Torino i Atalanta doživeli neuspehe. U tom slučaju Ljubičasti bi na tabeli pretekli Torino, dok bi zaostatak za Atalantom bio smanjen na tri boda.
Domaći imaju veoma povoljnu situaciju što se tiče igračkog kadra. Svi fudbaleri su zdravi i spremni za utakmicu, a jedini koji se neće pojaviti na Artemio Frankiju je suspendovani Nenad Tomović.
Sasuolo je u prošlom kolu najzad prekinuo predug period bez pobede koji je potrajao još od polovine oktobra. Međutim, posle trijumfa nad Empolijem, Sasuolo se vratio ”starim navikama” i izgubio od Genka u Ligi Evrope. Doduše, Crno-zelenima ne bi ništa značilo i da su savladali Belgijance, pošto su već ranije izgubili sve šanse za plasman u nokaut fazu.
Činjenica je da se Sasuolo nije snašao sa zgusnutim rasporedom što je najveći razlog loših rezultata posle veoma impresivnog početka sezone. Ekipa se trenutno nalazi na 15. mestu na tabeli Kalča, ali s obzirom na nemoć ekipa koje su na samom dnu, verovatno nema previše razloga za brigu.
Ipak, zbog onoga što je Sasuolo pokazivao otkako se našao u društvu najboljih pre nekoliko sezona, sa razlogom se očekuje da ovaj tim počne da pobeđuje u večim razmerama nego do sada.
U sasatavu gostiju i dalje nema Berardija, a na listi povređenih se pored njega nalaze i Bjondini, Politano, Dankan i Lešert.
Fiorentina je sa Sasuolom 6 puta odmeravala snage u ligaškim okršajima: pobedila je tri puta, a izgubila jednom.
Zanimljivo je da su Ljubičasti ove sezone neporaženi na svom terenu, ali da je čak 10 ekipa osvojilo više bodova pred svojima navijčima! Razlog su samo tri pobede od sedam mečeva na Artemio Frankiju.
Da li će Sasuolo odoleti protiv Ljubičastih?
Utakmica počinje u 19 časova.