FMP bi iznenada mogao i u Evropu

FMP menja Partizan u Evrokupu?

Sukob između FIBA i Evrolige nikako da se završi, ali bi na kraju Srbija mogla da ima predstavnika u ovom takmičenju i to – FMP.

Partizan je imao pozivnicu da učestvuje u Evrokupu i uprava “crno-belih” je smatrala da je to za klub bolje takmičenje od Lige šampiona.  Ipak “crno-belima” je zaprećeno zabranom registracije igrača u takmičenjima pod okriljem Košarkaškog saveza Srbije.

Ipak, sada bi Srbija ipak mogla da ima predstavnika u Evrokupu, a to će po najnovijim navodima biti FMP. Klub iz Železnika je dobio pozivnicu za ABA ligu, a sada bi mogao da igra i u Evropi!

Ovo je za sada samo pretpostavka, pošto još uvek nema zvanične odluke Evrolige o tome ko će popuniti upražnjena mesta u Evrokupu. “Rupa” u Evrokupu je nastala posle odustajanja Partizana i italijanskih klubova od takmičenja, a “crno-beli” će takmičenje u Ligi šampiona krenuti 19. oktobra.

Tada igraju sa nemačkim Ludvigsburgom, a u grupi sa njima su i Zelena Gora, AEK, Solnok i Bešiktaš.

FMP je prethodne sezone bio najbolja ekipa Košarkaške lige Srbije i u Superligi je nadmašila Metalac koji je nastupao u ABA ligi. Posle reorganizacije regionalnog takmičenja FMP je dobio pozivnicu za ABA ligu.

Ako se ovo ostvari i klub iz Železnika zaigra na evropskoj sceni pitanje je kako će reagovati pre svega Partizan, koji je pod prinudom odustao od takmičenja, a i kakve bi posledice KSS mogao da snosi od strane FIBA.