FMP

FMP odustao od Evrokupa, sprema tužbe!

Na kraju će Evrokup izvesno ostati bez srpskih timova, pošto je FMP i zvanično odustao od igranja u tom takmičenju i to je objavio saopštenjem.

Tim iz Železnika je trebalo da nastupa u Evrokupu umesto Partizana, koji je odustao od te namere posle pritisaka iz KSS. Naime košakaški savez je pritisnut pretnjama FIBA da će zabraniti reprezentaciji da igra takmičenja pod njenom kontrolom ukoliko neki klub iz Srbije bude igrao u Evrokupu.

Sada ni FMP neće igrati u Evrokupu, a iz kluba poručuju da imaju podršku EKA, organizacije koja “drži” Evrokup i Evroligu, te da će spremiti tužbe jer je FMP na ovaj način oštećen.

Skupština KK FMP na sednici koja je održana u ponedeljak 03.10.2016.godine u Beogradu, i pored svih pozitivnih preporuka koje je dobila od UO kluba da prvi tim kluba igra Evrokup, u takmičarskoj 2016/17 godini, odlučila je da glasanjem (prostom većinom) odustane od učešća u Evrokupu.

Članovi Skupštine kluba su informisani, i koliko je klub sa druge strane mogao da dobije u svakom pogledu igranjem Evrokupa, o čemu su nas izvestili članovi UO i pravnog tima KK FMP. Zato ćemo u narednom periodu uz pomoć advokata EKA razmotriti pravne mogućnosti za nadoknadu štete koju je KK FMP pretrpeo zbog neučešća u Evrokupu izazvanog neprincipijelnim pritiscima i atmosferom koja je stvorena u javnosti da niko, nakon nekoga, iz Srbije ne može da igra Evrokup.

Time ćemo učiniti još jednu uslugu srpskoj košarci (koja je godinama unazad imala velike koristi od postojanja FMP-a u vidu desetina reprezentativaca u svim selekcijama) i konačno otkriti sve koji pod plaštom nekakve zaštite interesa srpske košarke, zapravo uništavaju tu košarku na sve moguće načine.

Raduje nas da čelnici EKA i dalje prepoznaju važnost našeg kluba u evropskim okvirima, čini nam se, i mnogo više nego mnogi u domaćoj javnosti i srpskoj košarci. Takav stav i poverenje koje imamo od vodećeh ljudi EL naša je najveća pobeda“, stoji u saopštenju.

FMP sledeći meč igra već od 19 časova, kada se sastaje sa Megom na domaćem terenu u ABA ligi.