Fortuna bi na vrh, ali Duizburg ne želi da se preda u derbiju!

Fortuna bi na vrh, ali Duizburg ne želi da se preda u derbiju!

Fortuna iz Dizeldorfa se uz malo fudbalske fortune može vratiti na vrh tabele u Cvajti, pod uslovom da u regionalnom derbiju koji se igra pod reflektorima stadiona Esprit arena, pobedi Zebre iz Duizburga.


Pored toga što u susretima ova dva kluba uvek postoji to lokalno rivalstvo, motiv je ovoga puta podignut i nešto višim ulogom koji i mogao da utiče na dešavanja na terenu. Naime, Fortuna bi uz samo jedan osvojen bod pretekla Holštajn Kil i ponovo zaposela vrh Bundeslige 2, dok bi Duizburg eventualnim porazom sa više golova razlike izgubio mesto koje ga drži tik iznad crte opasne zone.

Posebno treba napomenuti da će se na terenu naći čak sedmorica fudbalera koji su branili boje istih klubova, što važi i za trenera domaćih Fridhelma Funkela!

fudbal

Funkel za ovaj susret ima odličnu personalnu situaciju u sastavu, pošto su svi prvotimci osim golmana Mihaela Rensinga, spremni za derbi.

U taboru gostiju je slična situacija, s tim da trener Ilija Gruev ne računa na Zlatka Janjića i Tima Albutata.

Fortuna ima izvanredan bilans protiv Duizburga od koga na svom terenu nije izgubila punih 36 godina, odnosno od maja 1981! Kada su u pitanju skoriji dueli, na osam prethodnih regionalni rivali su zabeležili po tri pobede, dok su dva susreta, inače odigrana baš u Dizeldorfu, okončana bez pobednika.

Bez obzira što su domaći favoriti za pobedu (Meridianbet kaže 1.85), da ova utakmica neće proći bez otpora gostiju kaže i podatak da je su Zebre sedam od ukupno osam bodova od početka lige, osvojili na gostovanjima! Predlog za tip je jedan stari, dobri iks, ispraćen manjim brojem golova!


31.7.2017. Nemački fudbal: Dizeldorf i Braunšvajg za kraj prvog kola Cvajte


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *