fudbal

Francuski fudbal: pašće neprobojna odbrana na Parku Prinčeva!

Jedan od razloga zbog čega je utakmica koju će u petak uveče na Parku Prinčeva odigrati PSŽ i Sent Etjen veoma zanimljiva je činjenica da su u pitanju dve od ukupno tri ekipe koje su od početka prvenstva Francuske zabeležile sve tri pobede.


Od Parižana se to i moglo očekivati s obzirom na sastav tima i na ogromna ulaganja, ali su Zeleni prijatno iznenadili osvajanjem svih bodova i to za sada bez primljenog gola!

PSŽ je već zaposeo prvo mesto na tabeli zahvaljući većem broju postignutih golova od pratilaca Monaka i Sent Etjena, a u prošlom kolu je bez ikakvih problema savladao Tuluz sa 6:2 iako je više od 20 minuta bio bez isključenog Veratija koji je dobio dva žuta kartona. Istaknuti ciljevi Svetaca za ovu sezonu su povratak titule prvaka Francuske u svoju trofejnu salu, ali i značajan rezultat na evropskoj sceni koji dovođenjem Nejmara bez ikakve dileme podrazumeva i borbu za trofej.

Sent Etjen je jedan od najpoznatijih francuskih timova, međutim već duže vreme ne ostvaruje rezultate kao kada je bio dominantni kub u zemlji tokom šeszdesetih i sedamdesetih godina prošlog veka. Zeleni se u poslednjih nekoliko godina uglavnom nalaze, ili se trude da ligu završe na nekom od mesta koje vodi u Evropu, mada im to nije uspelo prethodne sezone.

Poslednju od deset titula šampiona Francuske Sent Etjen je osvojio 1981. godine, a poslednji trofej im je titula pobednika Liga kupa do koje stigli 2013. godine.

Biće veoma zanimljivo videti kako će na Parku Prinčeva delovati odbrana koja jedina do sada nije vadila loptu iz mreže, u sudaru sa napadom domaćih koji je postigao 11 golova i kojem se nalaze Nejmar, Kavani, Di Marija i ostali.

Kolike su šanse za iznenađenje u Parizu dovoljno govori Meridianbet kvota na trijumf gostiju (26), ali i oni najveći nekada moraju da padnu! To bi zaista bilo pravo čudo pošto PSŽ nije poražen na svom terenu u prethodne 34 takmičarske utakmice! Edisnson Kavani će biti glavna opasnost po gol Zelenih kojima je Urugvajac dao pet golova na osam prvenstvenih mečeva.


16.8.2017. Ima li kraja: PSŽ opet dreši kesu!


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *