Frankfurt

Frankfurt nema nameru da se seli u Cvajtu

Provereno je, po prvi put posle tri godine u plej-ofu u Bundesligi ne učestvuje Hamburger! Ekipa Bruna Labadije je ove sezone bezbrižna, osiguravši prilično komotan opstanak, a u doigravanju će snage odmeriti Frankfurt i Nirnberg.
Frankfurt nikada ranije nije igrao u plej-ofu koji je ponovo uveden 2009-te godine (prethodno je postojao u sezonama od 1982-1991), ali je 1984-te godine sudelovao u okršaju sa Ofenbahom kada je uspeo da sačuva prvoligaški status i ponovo 1989-te, kada je uspeh ponovio i protiv Sarbrikena.
Nirnbergu je ovakvo doigravanje dobro poznato pošto u njemu učestvuje već treći put. 2009-te godine Nirnberg osigurao promociju savladavši Kotbus, a samo godinu dana kasnije, ostao je Bundesligaš zahvaljujući trijumfu nad Augsburgom.
Frankfurt je prošlog vikenda doživeo dramatičan poraz od direktnog konkurenta za opstanak Verdera i to golom koji je primio u 88-om minutu, što je dovelo do pada na 16-to mesto i učešća u neželjenim kvalifikacijama.
Ekipa Nike Kovača nije imala naročitu sezonu, a direktno ispadanje u Cvajtu obezbedila je tek u poslednjim kolima pobedama nad Majncom, Darmštatom i Dortmundom, pa im je poraz od Verdera tim teže pao.
Razlog zbog čega se Nirnberg u ovom duelu ne može smatrati autsajderom je njihova odlična sezona u Cvajti. Možda sam početak nije bio dobar, kao ni kraj, ali nijedna druga ekipa nije igrala tako dobro u središnjici lige. U tom periodu Nirnberg je ostvario niz od 18 mečeva bez poraza koji ga je izbacio u prvi plan borbe za promociju u Bundesligu.
U sastavu trenera Renea Vajlera ima nekoliko odličnih napadača (Burgstaler, Filkrug, Mohvald), koji su doprineli da Nirnberg bude posle Frajburga najefikasniji tim u takmičenju.
U tim Frankfurta se vraća Sabolc Husti, dok su nastupi Marka Rusa i Aleksandera Majera pod znakom pitanja.
Za goste neće igrati Patrik Eras i Zoltan Stiber zbog povrede, ali se oporavio Tim Libold.
Rivali su se poslednji put susreli pre dve godine, kada je u utakmici Bundeslige Frankfurt potukao svog rivala do nogu (5:2) i to kao gost! Uostalom, Frankfurt ima bolji bilans u prethodnom periodu u kojem je tri puta bio bolji od Nirnberga, izgubivši samo jednom, dok su preostale četiri utakmice završene bez pobednika.
Utakmica počinje u 20:30.