Friuli

Friuli ponovo svedok remija?

Jedna od malobrojnih dobrih stvari za Udineze i Bolonju u ovom momentu je to što su ekipe koje se nalaze u neposrednoj blizini zone ispadanja ostale bez bodova u aktuelnom kolu Kalča (sem Peskare koja je osvojila jedan bod), pa u okršaj na Friuliju ulaze koliko-toliko bez sudbonosnog predznaka.
U Udineze je početkom oktobra stigao Luiđi Del Neri, sa zadatkom da ekipi donese stabilnost rezultata. Iskusni stručnjak je mandat započeo sa dve pobede, ali je se situacija vrlo brzo vratila na staro, pa su Zebre u sledeća četiri kola Serije A osvojile samo dva boda.
Doduše, Udineze je na Sardiniji mogao da osvoji bar bod, međutim lopta jednostavno nije htela u gol, a fudbaleri u crno-belim dresovima su u više navrata pogađali stativu ili prečku, pa je rezultat na kraju ipak ostao 2:1 za Kaljari.
Atmosfera u ekipi bi sigurno mogla da bude bolja, što se posebno odnosi na ponašanje Danila koji je na treninzima uoči okršaja sa Kaljarijem grubim startovima povredio nekoliko svojih saigrača.
Del Neri će u svakom slučaju morati više vremena da posveti defanzivcima koji su u dosadašnjem delu prvenstva dopustili protivnicima da postignu čak 23 gola. Evandro i Lodi su jedina dvojica igrača koji zbog povreda neće igrati protiv Bolonje.
Mladi Seko Fofana je igrač na koga bi u redovima domaće ekipe trebalo posebno obratiti pažnju.
Ni Bolonja nije u nekoj posebno dobroj formi, naprotiv, sa samo jednom pobedom u poslednjih 6 utakmica, Crveno-plavi su mnogo bliže dnu nego sredini tabele.
Nagoveštaj boljih dana može da se potraži u odličnoj igri u Kupu Italije i trijumfu protiv vodeće ekipe u Seriji B, Verona rezultatom 4:0. Strelac dva gola je bio Antoni Munije, koji je odličnom partijom verovatno zaslužio mesto u prvih 11 u Udinama.
Federiko Di Frančesko se oporavio, pa bi i on mogao da zaigra od samog početka susreta, što ne važi za Umara, Verdija, Helandera i od nedavno, Luku Rizoa koji se nalaze na listi povređenih.
Možda je Bolonja džabe dolazila u Udine, jer ih Zebre u poslednje vreme redovno pobeđuju: prethodnih dvet ligaških okršaja okončano je sa četiri trijumfa Udinezea i samo jednim Bolonje.
Sa druge strane, mečevi na Friuliju u tom periodu su se uglavnom završavali nerešenim rezultatima – samo po jedna pobeda obe ekipe u prethodnih 6! Iz toga bi se lako mogao izvesti zaključak da je remi sasvim izvestan, kao i mali broj golova.
Utakmica počinje u 20:45.