fudbal

Fudbal: Da li je Kup nacija završen i za Alžir?

Pošto je poslednja runda grupne faze na Afričkom Kupu Nacija prethodni dan okončana ispadanjem domaćina Gabona, u ponedeljak uveče se igraju dve utakmice grupe B: Senegal Alžir i Zimbabve – Tunis.


Alžir je u Gabon otputovao sa ambicijama koje su uključivale visok plasman, ali se ekipa u kojoj se nalaze i zvezde Premijer lige, Rijad Marez i Nabil Bentaleb, neočekivano našla u skoro bezizlaznoj situaciji.

Sa samo jednim osvojenim bodom, Alžir ne samo da mora da pobedi Senegal, već mu je potrebno da u drugom meču u grupi, Tunis izgubi od Zimbabvea.

Senegal sa dve pobede u prva dva kola, u sasvim drugačijem raspoloženju dočekuje ovu utakmicu. Fudbaler Liverpula Sadio Mane je postigao dva gola, a u odličnoj formi se nalaze i Kalidu Kaulibali, Keita Balde, Idrisa Gaji i Čeiku Kujate.

Bez primljenog gola do sada, Senegal najavljuje da će ići i na treću pobedu, što bi bio prvi put da na ovom takmičenju ostvari stopostotni učinak u grupnoj fazi.

Zanimljivo je da je Senegal rekorder po broju učešća (14) za ekipu koja nikada nije osvojila Kup Afričkih Nacija!

U poslednja četiri takmičarska duela rivali su postigli po dve pobede.

Tunis je ključnu pobedu ostvario protiv Alžira i sada mu je za prolazak u sledeću rundu dovoljno da protiv Zimbabvea ostane neporažen.

Tunižani imaju jedan trofej koji su osvojili 2004. godine kada su i organizovali takmičenje, a sa Zimbabveom su do sada odigrali samo jedan zvaničan meč, koji se 1998. godine završio rezultatom 1:1.

Meridianbet  ponuda kvota se nalazi ovde.


17.1.2017. Afrički Kup Nacija: hoće li prestati mučenje favorita?