Fudbal na Apeninima: Napoli i Juventus obećavaju spektakl na San Paolu!

Fudbal na Apeninima: Napoli i Juventus obećavaju spektakl na San Paolu!

Ne zna se šta će biti uzbudljivije na utakmici Napoli – Juventus: da li rezultat okršaja dva potpuno drugačija pristupa fudbalu, ili rekacija domaćih navijača na pojavu nekada omiljenog, a sada omrznutog Gonzala Iguaina.


Tek se negde u senci prva dva sloja priče koja će se u nedelju uveče odigrati na stadionu San Paolo u Napulju, krije nada Rome da bi domaći mogli da savladaju Staru damu i bar donekle učine zanimljivijom prvenstvenu trku u Kalču, koja je već godinama u ovo doba uglavnom već rešena!

Do kraja je ostalo još devet kola, pa je i prostor za grešku sve manji, kako za Napoli koji se trudi da prestigne Vučicu na drugom mestu i izbegne nezgodne kvalifikacije za Ligu šampiona, tako i za Juventus da ne dopusti bilo kakve eventualne komplikacije.

Najbolje od svega, osim možda za spomenutog Argentinca, je to što ove ekipe za samo nekoliko dana očekuje i revanš meč Kopa Italija, koji se takođe igra u Napulju!

Juventus Liga 1

Juventus očekuju i obaveze u Ligi šampiona gde mu je u četvrtfinalu protivnik Barselona, ali Masimilijano Alegri nema razloga da bude zabrinut posle perioda u kome je njegova ekipa zabeležila osam pobeda u prethodnih devet ligaških utakmica. Razlozi za bezbrižnost takođe leže i u činjenici da su mu svi fudbaleri zdravi, osim Marka Pjace koji je povređen.

Napoli je ove sezone u Seriji A postigao čak 68 golova, od koji su 20 delo Belgijanca Drisa Mertensa, a 10 Lorenca Insinjea. Njih dvojica će i ovoga puta predvoditi napad svoje ekipe, uz podršku nezaobilaznog Hozea Kalehona.

Treba podsetiti da je Napoli od Juventusa izgubio samo jednu od prethodnih devet ligaških utakmica na San Paolu. Da li će i ovoga puta najbolji napad moći da otključa najbolju odbranu u Seriji A? Predlog za tip je GG uz dodatak da nema pobede gosta, a Meridianbet kvote pogledajte ovde.


24.1.2017. Italijanski fudbal: Šta Fiorentina može na San Paolu?