Fudbal: prelazak koji je ''potopio'' ostrvo!

Fudbal: prelazak koji je ”potopio” ostrvo!

Romelu Lukaku će najverovatnije sa početkom nove sezone imati i novog šefa koji će se zvati Žoze Murinjo, a plavi dres Evertona će zameniti crvenim Mančester Junajteda!


To je otprilike epilog transfer bombe koja se pripremala da eksplodira ovih dana na ostrvu, iako se Belgijanac trenutno nalazi na odmoru u Los Anđelesu. Uzgred budi rečeno, izgleda da se Lukaku ”odmarao” isuviše bučno jer je nekoliko puta prijavljeno da se u kući na Beverli Hilsu događaju prilično glasne žurke.

Da li je razlog iznenada obelodanjen dogovor sa Crvenim đavolima koji, kako se navodi u štampi, vredi 75 miliona funti, što je nešto više od 85 miliona evra, ili samo dobro raspoloženje karakteristično za taj kraj Los Anđelesa, ne zna se tačno, ali objavljena svota, međutim, ne ostavlja puno prostora za dileme po tom pitanju.

Inače, možda Pol Pogba nije bio učesnik žurki sa previše decibela, ali se i on nalazi u istom američkom gradu gde je trenirao zajedno sa Lukakuom.

Belgijanac je bio član Čelzija 2014. godine za vreme drugog Murinjovog mandata u londonskom klubu, ali je tada prodat Evertonu za 28 miliona funti. Kako stoje stvari, prelazak Lukakua iz Evertona u Mančester Junajted bi trebalo da bude rekordni kada su u pitanju ugovori između britanskih klubova – dosadašnji je pripadao Toresu koji je 2001. godine otišao iz Čelzija u Liverpul za 50 miliona funti.

Takođe, navedena suma koja će biti isplaćena za dolazak Belgijanca na Old Traford je  peta najviša u istoriji fudbala, a od njega se očekuje da na pravi način zameni Zlatana Ibrahimovića, za koga je pitanje da li bi otišao da pred kraj sezone nije doživeo tešku povredu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *