Fudbal u Cvajti ne miruje ni sredom!

Fudbal u Cvajti ne miruje ni sredom!

Ne dešava se često da se sredom igra fudbal u Cvajti, ali će ljubitelji ove sjajne lige imati priliku da u sredu uveče isprate utakmicu prvog kola Hajdenhajm – Aue koja je u prvobitnom terminu odigravanja bila prekinuta zbog nevremena, odnosno jake kiše koja se spustila na teren samo nekoliko minuta pošto je susret započeo.


Drugo kolo međutim, nijednom od timova nije doneo ništa dobro pošto su i Hajdenhajm i Aue pretrpeli poraze: Hajdenhajm je izgubio u gostima od Braunšvajga, dok je Aue na svom terenu bio lošiji od Fortune Dizeldorf.

Naravno da su izgubljeni bodovi doprineli da timovi predstojećem okršaju na Voit areni pristupe maksimalno ozbiljno, pogotovo domaći koji ne žele da u prvom meču pred svojim navijačima osvoje sva tri boda. Zanimljivo je da je su pre tačno godinu dana ovi rivali odigrali prvi meč u prethodnoj sezoni u kojem Hajdenhajm na svom stadionu ostvario minimalnu pobedu rezultatom 1:0.

Trener domaćih Frank Šmit nema previše problema sa povređenim fudbalerima od kojih će nedostajati samo Dominik Videman i Marnon Buš.

Aue je prošlu sezonu završio sa samo tri boda iznad crte, a budući da su ovu počeli porazom pred sopstvenim navijačima, sigurno će odmah potražiti priliku da nadoknade gubitak važnih bodova. Poslednji susret sa Hajdenhajmom Ljubičasti su doduše rešili u svoju korist (2:1), ali su u toj utakmici bili domaćini.

Najveći problem za Aue i u ovoj kampanji može da bude slaba efikasnost zbog koje su prošle godine postigli samo 37 golova, odnosno više od samo tri tima u Bundesligi 2.

Domaćin je favorit, ali zašto ne odigrati hrabru dvojku koju Meridianbet plaća odličnom kvotom 4.10.


27.4.2015. Braunšvajg – Aue


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *