Garitano

Garitano ne oseća pritisak

Debitant Leganjes je izgubio dve utakmice za redom, ali trener Aiser Garitano kaže da je njegova ekipa spremna da odgovori na eventualnu pojavu pritiska pred okršaj sa Sosijedadom na stadionu Butark u Madridu.
Razlog za dobro raspoloženje u taboru domaćih je to što se u klubu ogromnim uspehom smatra to što je ekipa izborila pravo da se nadmeće sa najboljim klubovima u zemlji.
Leganjes je prethodnu utakmicu na svom terenu izgubio od jake Sevilje i to golom koji je primljen pet mminuta pre kraja meča, ali je onda došao težak poraz od Malage na gostovanju (4:0).
Garitano osim bolesnog Konea, ima sve fudbalere na raspolaganju.
Sosijedad na Butark stiže posle dva baskijska derbija za redom: Plavo-beli su najpre izgubili od Bilbao u najvećem derbiju u Baskiji, ali su se brzo oporavili i posle nedelju dana pobedili Alaves.
Verovatno najveći problem za Sosijedad je nemogućnost da stabilizuju formu, zbog čega posle pobede uglavnom sledi poraz, što je slučaj u 6 prethodnih kola u Primeri.
Berčiče i Bergara zbog povreda neće igrati u Madridu.
Leganjes bi u slučlaju pobede, pretekao Sosijedad na prvenstvenoj tabeli, međutim, Garitanovi fudbaleri se mnogo teže snalaze u ulozi domaćina nego gosta: ova ekipa je od početka prvenstva osvojila samo jedan bod na svom terenu!
Rivali su nikada do sada nisu sreli u ligaškim utakmicama, a Sosijedad će biti prvi baskijski tim sa kojim će Leganjes odmeriti snage u Primeri.
Predlog za tip – hrabro na keca!
Utakmica počinje u 20:45.