Gold kup: završava se grupna faza, čekaju se imena svih učesnika četvrtfinala

Gold kup: završava se grupna faza, čekaju se imena svih učesnika četvrtfinala

Do kraja grupne faze na Gold kupu ostalo je još da se odigraju dve utakmice u grupi C, posle kojih će biti poznati svi učesnici četvrtfinala, odnosno osam najboljih timova koji će nastaviti takmičenje, ali i tu je praktično sve već odlučeno.


U prvom delu Gold kupa se nikakva iznenađenja nisu dogodila, pa su timovi za koje se i znalo da će se boriti u plej-ofu bez većih problema opravdali očekivanja. Iz grupe A dalje idu Kostarika, Kanada i Honduras, iz grupe B to su SAD i Panama, dok iz grupe C, Meksiko i Jamajka imaju otvorena vrata i isuviše kvaliteta da bi upropastili svoje šanse.

Međutim, ostaje pitanje krajnjeg poretka u grpui C o čemu će se odlučiti u međusobnom obračunu selekcija Jamajke i El Salvadora. Jamajka ima jedan bod više od svog protivnika, koji sa druge strane itekako ima motiva da da sve od sebe u ovom susretu, jer bi u slučaju poraza sa velikom gol razlikom prepustio Martiniku svoje već viđeno mesto u četvrtfinalu kao jedna od dve najbolje trećeplasirane reprezentacije.

Jamajka je blagi favorit u duelu, a zanimljivo je da su se ove selekcije do sada tri puta sastajale na Gold kupu i sva tri puta su Rege bojsi bili bolji, štaviše nisu primili nijedan gol u tim susretima.

El Salvador je poslednji put u takmičarskoj utakmici pobedio Jamajku pre sedamnaest godina u kvalifikacijama za Svetski kup, da bi nakon toga izgubio u šest od osam zvaničnih mečeva! Meč se igra na stadionu Alamodom u San Antoniju, a Meridianbet kvote se nalaze ovde.
Gold kup

Meksiko je bio viđen kao pobednik grupe, međutim nije uspeo da savlada Jamajku pa je situacija po tom pitanju ostala otvorena. El Tri kao vladajući šampion i dalje važi ua najvećeg favorita na takmičenju, a za kraj mečeva u grupi ostao mu je najlakši posao, odnosno susret sa Kurakaom koji nije uspeo da postigne ni gol u prve dve utakmice.

Susret se takođe igra u San Antoniju, a Meksiko i selekcija ove karipske zemlje će prvi put odmeriti snage u jednom takmičarskom susretu.

Očekuje se da Huan Karlos Osorio motiviše svoje mlade fudbalere na što veću efikasnost pred nastavak takmičenja, pa se sa razlogom pretpostavlja da će biti dosta golova u mreži Kurakaoa. Meridianbet kvote se nalaze ovde.


13.7.2017. Međunarodni fudbal: da li je Meksiko i dalje prejak za Jamajku?


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *