Voriorsi ostaju bez Stefa Karija?

Golden Stejt bez Karija u sedmom meču?

Lebron Džejms je uspeo da sačuva Klivlend u velikom finalu NBA lige sa dva sjajna meča u kojima je postizao po 41 poen. Sada je na redu sedmi meč finala, a u njemu bi Golden Stejt mogao da ostane bez Stefa Karija.

Najbolji košarkaš ovogodišnjeg regularnog dela sezone nije završio prethodni meč jer je dobio isključujuću ličnu grešku. Kavalirsi su uspeli da se vrate i izbore majstoricu nakon što su gubili 3:1 u seriji, a to je očigledno iznerviralo Karija.

On je posle dobijanja šeste isključujuće lične greške u afektu bacio svoj štitnik za zube i njime pogodio jednog od navijača iz prvog reda.

Karija je iznerviralo to što je na četiri minuta i 22 sekunde do kraja meča isključen, a smatrao je da je faul dosuđen nepravedno. Videćemo da li će liga imati hrabrosti da napravi tako veliku odluku i isključi ga iz utakmice sezone.

Treba se setiti slučaja krilnog centra Majami Hita Judonisa Haslima koji je 2006. godine u duelu prve runde Istoka sa Čikago Bulsima imao sličnu situaciju.

On je iznerviran odlukom arbitara pogodio legendardnog sudiju Džoija Kroforda štitnikom za zube i zbog toga je suspendovan jednom utakmicom neigranja.

Teško je poverovati da će se takav scenario i sada desiti, ali treba sačekati odluku NBA lige. Trener Golden Stejta Stiv Ker istakao je da potpuno razume Stefa Karija. Po njegovim rečima “tri od šest faulova koji su svirani Kariju bili su potpuno nepostojeći”.

Meč u kojem ćemo dobiti novog šampiona NBA lige igra se u noći između nedelje i ponedeljka od dvačasa posle ponoći. Domaćin je branilac titule Golden Stejt.