Vasilis Spanulis i Olimpijakos žele pobedu

Gori Grčka: Olimpijakos dočekuje PAO, Spanulis i Burusis raspucani

Tek je počela sezona, a već na startu imamo pravi klasik evropske košarke u Grčkoj. Već u trećem kolu sastaju se Olimpijakos i Panatinaikos.

Zbog obaveza u Evroligi oba tima su odigrala samo po jedan meč u domaćem prvenstvu i zbog toga su AEK i Retimo prvi na tabeli sa po dve pobede. Atinski rivali su u prvom kolu zabeležili trijumfe pošto je Olimpijakos na gostovanju bio bolji od Korivosa 88:66, dok je PAO na domaćem terenu savladao Prometeus 81:71.

Nijedan od dva kluba nije oduševio na startu Evrolige. Olimpijakos je na otvaranju takmičenja igrao sa Real Madridom, držao je priključak ceo meč, ali na kraju su posustali. Previše se oslanjaju na Vasilisa Spanulisa koji je sve stariji i protiv Reala im takva taktika nije pošla za rukom. Pre svega Spanulis nema podršku bekova, jer su Mancaris i Grin zajedno postigli tri poena.

Problem je što ni Patrik Jang koji bi trebalo da bude najbolji centar tima još uvek nije potpuno oporavljen i igra samo po desetak minuta.

Sa druge strane Panatinaikos je mnogo teže nego što se očekivalo dobio Žalgiris na domaćem terenu. Brok Motum je bio nerešiva enigma i zatrpao im je koš,  a tek u poslednjoj četvrtini su uspeli da slome otpor rivala i pobede.

Na ovim mečevima domaći teren mnogo znači, ali kvota na 1 je samo 1.33. Sa druge strane zaista se očekuje jako neizvestan duel, tako da je hendikep od 6,5 poena preveliki i odigrajte 2 na PAO uz tu “pomoć”. Od poslednjih pet mečeva četiri su rešena u samom finišu i četiri pobede Olimpijakos je uzeo zahvaljujući velikom Vasilisu Spanulisu.

Sada je granica na njegove poene 12 i očekujemo da je rutinski premaši, kao što uvek čini u velikim mečevima. Treba obratiti pažnju i na Danijela Heketa kome je granica samo sedam poena, on bi takođe mogao da ide u plus.

Sa druge strane teško da će Nik Kalates postići više od devet poena. On se sve više muči sa šutem, kako za 2 tako i za 3, tako da bi Mancaris i Heket mogli da ga sačuvaju. Papas je u formi i Žalgirisu je dao 19 poena, pa bi ovde mogao da ide preko 11, a Janis Burusis želi da se pokaže pred bivšim saigračima, igrajte ga preko 12 poena.