Grčka pred nemogućim zadatkom - niko u baražu nije nadoknadio toliki minus!

Grčka pred nemogućim zadatkom – niko u baražu nije nadoknadio toliki minus!

Prednost od 4:1 koju je Hrvatska ostvarila odličnom igrom protiv Grčke na Maksimiru je na papiru, više nego dovoljan da se u Pireju zaključi plasman ove selekcije na Svetski kup u Rusiju.


Tome u prilog govore i rezultati koje je Grčka imala pred svojim navijačima u toku proteklih kvalifikacija kada su na pet mečeva zabeležili svega dve pobede. Sada im je za odlazak na predstojeći mundijal potrebno ne samo da savladaju sjajnog rivala, nego da to učine sa četiri gola razlike. Pobeda rezultatom 3:0 je dovoljna samo za produžetke, a to je količina golova koju je Grčka u poslednje dve godine dala samo Gibraltaru.

O težini zadatka sa kojim se Grčka suočava dovoljno govori i podatak da nijedan tim u istoriji baraža nije uspeo da nadoknadi takav rezultatski manjak!

Čak i neke izjave fudbalera selekcije Helena govore da ni samo ne veruju da bi posle Brazila mogli da se po drugi uzastopni put nađu na najvećem svetskom fudbalskom takmičenju.

Hrvatska je odlično odigrala kada je bilo najpotrebnije, najpre u Kijevu protiv Ukrajine, a zatim i u Zagrebu, pokazavši da ima igrački kvalitet dovoljno dobar za Svetski kup, a da je problem mučenja u kvalifikacijama bio usled nekog drugog razloga.

Mario Mandžukić je propustio prvi duel, ali mu se stanje povrede popravilo pa bi u Pireju možda i mogao da se nađe na terenu.

Meridianbet kvote za revanš između Grčke i Hrvatske možete pogledati ovde.


9.11.2017. Hrvatska i Grčka ne znaju za poraz u baražu!


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *