Gudurićevo veče za plus

Gudurićevo veče za plus i Mitrovićeva defanziva

Peto kolo Evrolige završava se sa tri meča u petak, a Crvena zvezda dočekuje Baskoniju u meču gde očekujemo Gudurićevo dobro šutersko veče.

Baskonija je tim koji igra možda i najlepšu košarku u Evropi u ovom trenutku, ali kada je klađenje na poene u pitanju treba napomenuti da tim iz Vitorije uvek igra efikasne mečeve. Dejan Radonjić je specijalista za mečeve sa španskim timovima, a i kao u meču sa Barselonom očekujemo da prvo mesto na listi strelaca bude Gudurićevo.

Mladi bek Crvene zvezde bi morao da prebaci zadatih 10 poena. Sa druge strane Luka Mitrović je prvotimac Zvezde koji je u možda najgoroj formi, ali je u prethodnim mečevima sa ovim protivnikom znao da zablista. Zato očekujemo da zadrži Šengeliju na manje od 13 poena.

Granica za Adama Hangu takođe deluje previsoko jer Mađar ne dobija toliko lopti u napadu, a granica mu je 11, pa i tu savetujemo minus. Plus je pravi tip kada je u pitanju Šejn Larkin. Brzonogi eksplozivni bek biće noćna mora za čuvare, a pogotovo Nejta Voltersa. Iako će se na njemu verovatno menjati najbolji defanzivci Zvezde očekujemo preko 13 poena.

U meču Darušafake i Žalgirisa prognoziramo da će Brok Motum doći do dvocifrenog broja poena, dok Moerman protiv snažne centarske linije Litvanaca nema mnogo šanse da bude dvocifren.

VIl Klajburn je u Beogradu dokazao kakav je igrač i koliko može pre svega u napadu.  Sada će imati prostora da postigne preko 10 poena.

U duelu Efesa i Panatinaikosa očekujemo raspoložene centre. Brajant Danston zna kako da igra protiv “Zelenih” i bivši centar Olimpijakosa će imati dodatni motiv. Nekoliko pik en rolova sa Ertelom i poeni iz ofanzivnog skoka će biti dovoljni za više od osam poena.

Sa druge strane Janis Burusis mora da postigne više od 12 poena ako PAO planira da bude konkurentan u ovom meču.