Gvardiola dolazi u Mančester Siti, ili ipak ne?!

Photo: skysports.com

Poslednjeg dana prelaznog roka zvanično je objavljeno da Pep Gvardiola dolazi u Mančester Siti, ali neke informacije govore da postoji mogućnost da on ipak ne dođe!

Neki engleski novinari, koji navodno imaju informacije o tome kako dogovor između Pepa Gvardiole i Mančester Sitija izgleda, tvrde da postoji klauzula po kojoj bi španski menadžer mogao da odbije da dođe u Mančester Siti do kraja sezone! Iako se činilo da je sve potpisano i da je sigurno da će Gvardiola biti menadžer Mančester Sitija naredne sezone, ukoliko se engleski klub ne plasira u četiri najbolje ekipe i tako propusti da se plasira u Ligu šampiona, Pep Gvardiola ima mogućnost da izađe iz ugovora!

Pre nekoliko nedelja, kada je dogovor i konačno postignut, ova klauzula je delovala kao čista formalnost, ali posle poraza od Lestera kod kuće Mančester Siti je pao na četvrto mesto i sada ima svega šest bodova više od Mančester Junajteda, njihovog gradskog rivala. Ni Junajted ne igra sjajno, tako da opasnost nije prevelika, ali mogućnost da se ta neprijatnost za Sitijeve navijače dogodi svakako postoji.

Ako se to ipak dogodi, mogla bi nastane interesantna situacija. Naime, trenutni menadžer Manuel Pelegrini je potpisao novi ugovor prošlog leta, ali sa klauzulom po kojoj i on i klub mogu da otkažu taj novi dogovor na kraju ove sezone. Kada je postalo jasno da će Gvardiola potpisati za Siti, Manuel Pelegrini je preduhitrio upravu kluba i saopštio na konferenciji za novinare da će napustiti klub na kraju sezone. U slučaju da Siti ne završi u top četiri i Gvardiola ipak odluči da ne dođe, biće zanimljivo videti ko će voditi Siti u narednoj sezoni.

Ipak, čini se da Pep Gvardiola ne brine mnogo zbog trenutne forme Mančester Sitija i da se već sprema da dostavi listu želja svom novom poslodavcu, prebogatom vlasniku engleskog kluba, šeiku Mansuru. Još uvek nema naznaka ko bi mogao da pojača Siti, mada se u engleskim medijima provlače najatraktivniji igrače današnjice uključujući čitavu navalu Barselone i Gareta Bejla, ali se neka selekcija među igračima koji su već tu nazire.

Naime, Gvardiola vidi Aguera, De Brujna, Silvu i Kompanija kao bitne šrafove svog budućeg tima, dok će neki drugi igrači koji su skupo plaćeni, poput Mangale i Fernanda, verovatno potražiti novu sredinu. I Jaja Ture, koji je jedini do sada sarađivao sa Gvardiolom, ali se njihova saradnja u Barseloni nije završila sjajno, je verovatno na izlaznim vratima kluba.

Sve u svemu, vrelo leto na Etihadu je pred nama. Iako Gvardiola ima opciju da izađe iz ugovora, očekuje se da će španski menadžer ipak doći i pokušati da napravi velike stvari sa bogatim engleskim klubom.