Hamburger – Karslrue

Hamburger će o svojoj  sudbini i statusu ekipe koja nikada nije ispala iz Bundeslige odlučiti u dvomeču sa Karlsrueom, a prva utakmica se igra na Imteh areni u Hamburgu.
Pobedom nad Šalkeom u poslednjem kolu, Hamburger je izbegao automatsku selidbu u niži rang i dobio još jednu prilku da sačuva svoj legendarni status ”večitog” u Bundesligi i da sat na stadionu nastavi da broji koliko je to vremena.
Pre mesec i po dana Hamburger se nalazio na samom dnu i nisu mu davani veliki izgledi da će opstati u društvu najboljih. Ipak, uz nekoliko pozitivnih rezultata, odnosno uz deset osvojenih od mogućih 15 bodova, nekadašnji evropski šampion je osigurao ”popravni”.
Hamburger je i prošle godine bio u istoj situaciji pa se može reći da mu to iskustvo daje izvesnu psihološku prednost. Tada se ovaj tim ”provukao” u duelu sa Grojter Firtom ukupnim rezultatom 2-1.
Od tada je Hamburger promenio tri trenera, a poslednji je Bruno Labadija koji je stigao sredinom aprila i mada predstoji neizvestan duel sa Karlsrueom, može se reći da u klubu nema onih koji su nezadovoljni radom ovog stručnjaka.
Karslrue je u sezoni 2011/12 ispao u treću ligu Nemačke, ali su se zaslugom trenera Markusa Kaučinjskog već naredne vratili kao šampioni. Prošle sezone ekipa nije uspela da se plasira u plej-of zaostajući deset bodova za trećeplasiranom ekipom, ali je  cilj je postignut u ovoj kada je Karslrueu nedostajao samo bod do dirketnog plasmana u Bundeligu.
Pre tri godine rivali su se sreli u okviru kupa Nemačke, kada je Karlsrue na svom terenu pobedio Hamburger rezultatom 4-2, međutim od poslednjeg trijumfa na terenu rivala prošlo je 23 godine. Prethodni meč na Imteh areni timovi su odigrali 2008. godine, a i tada je za Hamburger nastupao Ivica Olić, ove sezone jedan od najvažnijih fudbalera u timu. Interesantno je da je najbolji strelac ”cvajte” i Karlsruea, Rouen Henings (17 golova), tada pokušavao da se izbori za mesto u drugom timu Hamburgera.
Hamburger je tokom cele sezone imao problema sa efikasnošću, a njihov saldo od 25 postignutih golova je ubedljivo najlošiji u ligi. Sa druge strane, napad Karlsruea nije patio od takve boljke, već je sa 46 postignutih golova bio 4. najefikasniji tim u svojoj konkurenciji, a u gostima neprikosnoveno prvi sa 27 pogodaka u metu.
Uloga domaćeg terena je veoma značajna, da li će Hamburger uspeti to da iskoristi u prvom susretu?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *