Holandija i Belgija igraju derbi meč, a Grčka očekuje pobedu nad Belgijom

Holanđani i Belgijanci raspucani, Grčka nastavlja seriju

Grčka svoj meč kvalifikacija za Svetsko  prvenstvo protiv Bosne i Hercegovine igra za četiri dana, a pre toga će igrati sa Belorusijom.

Ovaj prijateljski meč je poslednja provera pred duel sa “Zmajevima” koje sa klupe vodi Mehmed Baždarević. Iako je Grčka daleko od uspeha iz 2004. godine kada su bili prvaci Evrope deluje da je posle krize došao period dobrih rezultata.

Naređala je Grčka pet pobeda, a poslednji poraz doživeli su u junu kada ih je Australija dobila 1:0 golom Lekija u nadoknadi vremena. Tri dana nakon toga revanširali su se za poraz protivniku i savladali “Sokerose” 2:1, a potom je posle pobede nad Holandijom došlo vreme i za kvalifikacije za SP.

Za sada imaju tri pobede, mada im je raspored bio naklonjen i nisu imali neke ozbiljnije protivnike. Sada se sastaju sa Belorusijom koja igra promenljivo. Prvo su oduševili remijem sa Francuskom, potom ih je očekivano razbila Holandija, da bi pre mesec dana na svom terenu igrali 1:1 sa Luksemburgom.

Grčka je i u boljoj formi i ima bolji sastav od Belorusije, tako da 1 ne bi smeo da dolazi u pitanje. Kvota na pobedu je 1,75 i to treba iskoristiti.

Drugi prijateljski meč večeri igraju Holandija i Belgija. Komšije su u dosta različitom raspoloženju. Belgijanci imaju zlatnu generaciju i posle malo razočaravajućeg ispadanja sa EP pribrali su snage. Igraju sjajno i redom su lako pobeđivali rivale u svojoj kvalifikacionoj grupi za SP.

Holanđani od odlaska Luja van Gala sa klupe ne uspevaju da skockaju tim kako treba i imaju četiri boda iz prva tri meča kvalifikacija. Ipak ovakvi derbii su uvek neizvesni, a s obzirom da je Belgija napadački jako moćna i da se u prijateljskim mečevima obično igraju slabije odbrane savetujemo 3+.