Holandija će napasti u ovom meču

Holandija i Francuska igraju derbi, a Šveđani kradu prvo mesto

Nastavlja se takmičenje u grupi A kvalifikacija za Svetsko prvenstvo, a Holandija, Francuska i Švedska su uhvatile zalet posle očekivanih pobeda.

Sada je pred nama pravi klasik svetskog i evropskog fudbala u kome se sastaju Holandija i Francuska. Oba tima su razočarala remijima na startu kada je Holandija igrala 1:1 sa Švedskom, a Francuzi završili meč protiv Belorusije bez golova.

U drugom mečevima je na delu bila drugačija priča pošto su obe ekipe pobedile sa po 4:1. Holandija je sa dva gola Kvinsija Promesa brzo načela Beloruse i posle su ih Jansen i Klasen samo dotukli, dok je Francuska imala lak posao sa Bugarima. Iako su gubili do poluvremena su uspeli da povedu 3:1 i na kraju ubedljivo pobede.

Iako Benzema, Žiru i Marsijal nisu u formi, Francuzi ne brinu. Kevin Gameiro je stigao da uskoči, a još je bolje što on sada i u Atletiku igra u paru sa Antoanom Grizmanom.

Sa druge strane konačno izgleda kao da Holanđani uspevaju da se trgnu posle odlaska Luja van Gala. Prešli su na formaciju sa četiri čoveka u odbrani, ali je defanziva i dalje problem jer osim Van Dajka i Blinda nema igrača svetske klase.

Iako neće biti goelade kao na mečevima od pre nekoliko dana, odbrane su dovoljno “klimave”, a u napadu obe ekipe igraju majstori da bi moglo da se očekuje GG 3+. A kada bi bilo kvote na to da će fudbal biti odličan, sigurno ne bi bila preko 1,10.

Dok svoje bitke biju dve slavne reprezentacije Švedska se nada da će im oteti tron “iza leđa”. Šveđani su do sada odlično igrali iako se Zlatan Ibrahimović oprostio od nacionalnog tima.

Sada su Džon Gvideti i Ola Toivonen glavne udarne igle tima i mada su protiv Luksemburga postigli samo jedan gol u prvom meču su uspeli da remiziraju sa Holandijom. Kvota na 1 je velikih 1,50, a Bugarska zaista u timu nema dovoljno kvalitetne fudbalere da se suprotstavi Nordijcima.

Na kraju je tu i duel koji neće puno toga odliučivati. Belorusija igra sa Luksemburgom na domaćem terenu, a kvota da će prvo poluvreme rešiti u svoju korist je 1.90 i treba je iskoristiti.