Cedevita Cibona Hrvatska finale

Hrvatska: Neće Cedevita lako uzeti titulu, Cibona ima šta da kaže

ABA liga i evropska takmičenja su završeni za timove sa ovih prostora, ali Hrvatska, Srbija, Crna Gora, Makedonija i BIH sada prate domaća prvenstva.

U Srbiji plejof još nije počeo, a Partizan je uspeo da se vrati u igru za prvo mesto i porazi Crvenu zvezdu, dok se u Hrvatskoj igra finale.

Prema očekivanjima Cibona i Cedevita se bore za titulu, a “Vitamini” su svakako veliki favoriti. Dok je Žižić bio deo tima Cibona je bila opasan rival, ali od njegovog odlaska u Tursku Cibosi su sasvim drugačija ekipa.

Ipak u prvoj finalnoj utakmici su uspeli da naprave velike probleme favorizovanoj Cedeviti. U drugoj četvrtini su uspeli da se odlepe i odu na dvocifrenu prednost, koju su održavali do poslednjeg dela meča.

Cedevita je tek u finalnih 10 minuta uspela da preokrene, dobije četvrtu četvrtinu rezultatom 29:11 i tako odnese prvi trijumf.Zato ni u drugom meču serije ne treba očekivati lagani trijumf “Vitamina”.

Iako će se ova serija najverovatnije završiti rezultatom 3:0 za favorizovanu Cedevitu, to ne znači da se ne treba kladiti na Cibonu.

Uz hendikep od -9,5 poena dvojka na Cibose daje Meridianbet kvotu 1,83. Iako Hrvatska neće dobiti novog šampiona, slavni klub neće lako položiti oružje.

U prvom meču veteran Luka Žorić je odigrao sjajno i svom bivšem klubu ubacio čak 24 poena, nadigravši u potpunosti Mirzu Begića i Mira Bilana koji su bili pod košem protivnika.

Da li će sada iskočiti takođe iskusni Željko Šakić ili neko od mlađih snaga poput Petra Marića ili Paola Marinelija, nije ni bitno. “Vukovi” se neće predati bez borbe i zato ovde treba odigrati na njih.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *