Engleska

Iako neubedljiva, Engleska je opet prva u grupi

Engleska je još jedne kvalifikacije za veliko takmičenje završila na prvom mestu u svojoj grupi, ali je veliko pitanje da li će to zavarati navijače koji izabrani tim toliko puta ispraćali sa velikim nadama, a dočekivali sa još većim razočarenjem.


Za posao koji je završen pre vremena, zahvalnice su odštampane i poslate na adresu fenomenalnog Harija Kejna, koji je pogotkom u četvrtom minutu zaustavnog vremena, doneo svom timu pobedu protiv Slovenije na Vembliju.

Centarfor Totenhema i engleske reprezentacije je nastavio da postiže golove, ali je igra koju su Englezi prikazali na Vembliju bila jedna od najlošijih otkako je Derek Sautgejt postao selektor. Duel sa Litvanijom u Viljnusu je zapravo poslednja takmičarska utakmica koju će Engleska odigrati pre FIFA Svetskog kupa u Rusiji, ali je za pravu sliku stanja ove ekipe daleko manje značajna nego prijateljski susreti koje će sledećeg meseca odigrati sa Nemačkom i Brazilom.

Sautgejt će možda pružiti priliku Hariju Vinksu i Hariju Megvajeru da debituju u Viljnusu, a u sastav se vraća i Dele Ali.

Litvanija se u kampanji za Svetski kup ponašala u skladu sa svojim ambicijama, što znači da na terenu nije pokazala nikakve posebne kvalitete. Savladala je samo Maltu kao domaćin i osvojila svega šest bodova, što je čak osam manje od prvog sledeće tima na tabeli – Slovenije.

Sastav koji vodi Edgaras Jankauskas je pre nerešenog rezultata na Malti od pre samo tri dana, bio u seriji od šest uzastopnih poraza uključujući i prijateljski susret sa Češkom, pa od Zeleno-žutih ne bi trebalo mnogo očekivati ni u poslednjoj utakmici ovih kvalifikacija.

U tri prethodna duela, Engleska je svaki put ubedljivo pobedila Litvaniju, postigavši u tim mečevima devet, a ne primivši nijedan gol. Očekujte dosta pogodaka ove nedelje i u Viljnusu, a Meridianbet kvote se nalaze ovde.


5.10.2017. Kvalifikacije: Engleska se uzda u Harija Kejna


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *