Real Madrid

Igraju Real i Galatasaraj? Pa to je fiks dana!

U utakmici bez previše takmičarskog značaja Galatasaraj će ugostiti Real Madrid u Istanbul, a ovaj meč nam obećava zabavnu košarku.

Ergin Ataman je trener koji pre svega pažnju obraća na napad, a teško da može da se ponovi očajna ofanzivna partija njegovog tima od prošle nedelje. U prepunoj hali „Aleksandar Nikolić“ tada su Turci ostali na 58 poena.

Ipak, tada je protivnik bila ubedljivo najbolja odbrana u Evropi, a sada u goste dolazi Real Madrid koji pre svega svoje sjajne rezultate temelji na nezaustavljvom napadu.

Serhio Ljulj je predvodnik i prva violina tima, a prati ga fenomenalni Luka Dončić koji je tek nedavno proslavio svoj 18. rođendan.

Za razliku od Evrolige u španskom prvenstvu „Kraljevski klub“ je zapao u krizu pošto imaju dva uzastopna poraza i to od Gran Kanarije i Unikahe. Ni u španskom kupu koji su osvojili nisu briljirali pošto su dva puta igrali produžetak.

Ipak u Evroligi blistaju, poslednji poraz im je nanela Crvena zvezda još u decembru! Ni ovde neće izgubiti, ali je su ogromni favoriti, pa ni kvota nije spektakularno velika. Ipak hendikep nije preveliki, iznosi 10,5 poena.

S obzirom na to da je Crvena zvezda bez problema pobedila sa dvocifrenom razlikom i u većem delu meča imala prednost od preko 20 poena, to i sada očekujemo.