Iguain

Iguain se čuvao za ”svoj” Napoli!

Sva sreća pa se prva utakmica između Juventusa i Napolija u ovoj sezoni igra u Torinu, jer se strasti oko njegovog prelaska u redove Bjankonera, još nisu sasvim stišale na jugu Italije!
Iako je Iguain postigao čak 36 golova prošle sezone za svoj bivši klub, ipak, to nije bilo dovoljno da poveruje da bi sa Napolitancima mogao do nekog trofeja, pa je uz aktiviranje otkupne klauzule, prešao u Juventus.
Iguain će verovatno biti u centru pažnje, ali ni drugi aspekti ove utakmice ne smeju da se zanemare, jer je Stara dama posle poraza od Milana, dopustila da joj se približe prošlogodišnji pratioci, Roma i Napoli, pa sadašnja slika vrha tabele Serije A, u velikoj meri liči na nekoliko prethodnih sezona.
Juventus je veoma brzo pokazao da je zaboravio na ”slučaj Milan” i već u sledećem kolu razmontirao Sampdoriju sa 4:1.
Ipak, Masimilijano Alegri ima određenih glavobolja u vezi sa sastavom, pošto su i dalje van stroja Patris Evra, Marko Pjaca i Pailo Dibala, a pitanje je koliko je spreman Klaudio Markizio i pored toga što je posle šest meseci pauze, zaigrao u susretu sa Sampdorijom.
Na drugoj strani, Maurisio Sari, koji je izjavio da je ipak pomalo ljut na ”odbeglog” Iguaina, ne može da računa ni na njegovu zamenu, Arkadijusa Milika, koji će zbog povrede ligamenata biti odsutan nekoliko meseci, kao i na suspendovanog Manola Gabjadinija, koji je dobio crveni karton u susretu sa Krotoneom.
Sve što trener Napolija može da uradi je da nastavi sa Drisom Mertensom koji bi ”glumio” centarfora, a koga bi podržavali Lorenco Insinje i Hoze Kalejon.
Napoli je posle Milikove povrede izgubio tri takmičarske utakmice za redom i mada je poslednja dva kola obeležio pobedama, treba imati u vidu da su one ostvarene protiv kandidata za ispadanje, Krotonea i Empolija.
Stara dama je u poslednjih pet sezona na svom terenu svaki put nadigrala Napoli, pri tom postigavši 12, a primivši samo 1 pogodak!
Uostalom, Juventus je od svih timova u Kalču, najviše puta tresao mrežu upravo svom subotnjem rivalu – čak 206, a poslednji put je u Torinu to propustio da uradi u maju 1982. godine!
Iguain se čuvao za Napoli, njegov pogodak je praktično ”sigurica”, kao i GG.
Utakmica počinje u 20:45.