Ikardi će potpisati novi ugovor sa Interom

Mauro Ikardi će i pored velikog interesovanja mnogih evropskih klubova ostati na Đuzepe Meaci, jer će u narednih nekoliko dana potpisati novi ugovor sa Interom.

Inter

Inter radi na povratku u sam vrh italijanskog fudbala. Kako bi uspeli da se približe Juventusu, Napoliju i Romi, Nerazuri moraju da naprave kvalitetan tim. To znači da ne bi smeli da prodaju svoje najbolje igrače. Upravo zbog toga, Inter je ove godine odbio mnoge ponude za Maura Ikardija. Novi kapiten Intera se nalazio na listi želja Čelzija, Arsenala i Atletiko Madrida. Napoli je bio veoma zainteresovan za usluge Ikardija, a u njemu su videli idelanu zamenu za Gonzala Iguaina, koji je ovog leta napustio tim sa juga Italije. Napoli je čak čuvao dres sa brojem 9 za Ikardija, ali od transfera nije bilo ništa. U Interu veruju da je Ikardi budućnost i žele da ga zadrže što duže.

Kapiten

Prethodnih dana dosta se pričalo o tome da će Ikardi preći u Arsenal, koji je bio spreman da mu ponudi znatno bolje finansijske uslove. Na radost navijača Intera, Ikardi je na društvenim mrežama objavio da se raduje novoj sezoni na Đuzepe Meaci, ali i svim onim koje će tek doći. Tako je kapiten Nerazura stavio tačku na sve glasine da će napustiti tim.

Novi ugovor

Argentinski napadač je tokom tri sezone u Interu ostavio veliki trag. Mauro Ikardi je stigao iz Sampdorije i na 105 utakmica za Nerazure postigao je 52 gola, i postao prva zvezda tima. Međutim, Ikardi je bio nezadovoljan tretmanom i visinom zarade, pa se često moglo čuti da će napustiti Inter. Ikardijeva supruga i agent, Vanda Nara je u više navrata izjavila da klub sa Đuzepe Meace nije ispunio obećanja o povećanju plate. Pritisak na Interu je bio izuzetan i on sada sprema novi ugovor za Ikardija.

U narednih nekoliko dana, Mauro Ikardi bi trebalo da potpiše petogodišnji ugovor sa Nerazurima. Prema novom ugovoru Ikardi bi trebalo da zarađuje 5 miliona eura po sezoni, plus bonusi i prava na deo od prodaje dresova i opreme sa njegovim imenom. Ovo je velika povišica za igrača, koji sada zarađuje 2,4 miliona eura po sezoni, plus bonusi. Međutim, Nerazuri su želeli da se osiguraju da će Ikardi ostati što duže u timu. Zato će se u ugovoru naći klauzula, prema kojoj će klub koji želi Argentinca morati da plati između 80 i 100 miliona eura.