PSŽ je i prethodnih godina bio najveći trošadžija u Evropi, na koji je način stvorio zaista moćan tim koji je postao neprikosnoven u Francuskoj

Ima li kraja: PSŽ opet dreši kesu!

Finansijski fer plej je izraz koji se ovog leta prilično često upotrebljava, ali izgleda da najbogatiji francuski klub PSŽ, odnosno njegovi katarski vlasnici nisu baš upoznati sa njegovim značenjem, ili poseduju potrebnu veštinu eskiviranja.


To u stvari i nije toliko važno jer će fudbalska javnost u slučaju da se ovo leto nastavi u  ritmu obaranja rekorda novčanih iznosa koji pršte na sve strane, svakako biti sve manje podložna šokovima.

PSŽ je i prethodnih godina bio najveći trošadžija u Evropi, na koji je način stvorio zaista moćan tim koji je postao neprikosnoven u Francuskoj (sa izuzetkom prošle sezone i gubitka titule državnog prvaka) osvojivši čak 11 trofeja u šta spadaju po četiri u prvenstvu i Liga kupu i tri u nacionalnom kupu!

Međutim, želja da urade nešto više u Starom kontinentu se nikako nije ostvarivala, a prošlogodišnja promena trenera nije donela nikakav napredak na tom planu. Takav epilog je shvaćen u smislu poslovice da ”para vrti gde burgija neće” pa je obavljeno  novo drešenje kese koje je na Park Prinčeva dovelo jednog od najboljih svetskih fudbalera, Brazilca Nejmara za ”sitnicu” od 222 miliona evra!

Možda su se vlasnici ovog kluba uplašili da ni to nije dovoljno jaka garancija za evropski uspeh, ili je samo u pitanju višak gotovine u buđelaru, ali je trenutno najveća vest pod fudbalskim nebom da bi u PSŽ mogao da stigne i Kilijan Mbape, fudbaler Monaka koji je trebalo da postane rekorder pre Nejmara i koji se kleo da želi samo u Real. Naravno da ni ovaj fantastični golgeter neće biti plaćen ”kikirikijem ili ekserima” već se spominje cifra od 180 miliona čvrste valute! Stvar je dodatno podgrejana time što ga je Leonardo Žardim ostavio na klupi na utakmici Dižon – Monako u kojoj je šampion ostvario 14. uzastopnu pobedu u prvenstvima Francuske, što je trenutno rekord. Teško je čak i zamisliti kakav bi napad imali Parižani u slučaju da se i Mbape nađe na Parku Prinčeva!

Rasplet ove sage se očekuje u narednih nekoliko dana, ali ko zna, možda se u međuvremenu ostvari neki još skupoceniji prelazak (čitaj KutinjoBarselona)!


2.8.2017. Nejmar u PSŽ-u: da li je najzad gotovo?


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *