Irska i Škotska igraju meč odluke u Limeriku

U sredu se igraju samo dve utakmice u okviru kvalifikacija za UEFA prvenstvo Evrope u kategoriji do 19 godina. Mečevi su u okviru prvog kruga grupe 1 koji se igra u Republici Irskoj.
Na stadionu Markets Fild u Limeriku, publika će imati prilike da vidi ostrvski derbi u kome učestvuju Irska i Škotska, dok u isto vreme na Teriland Parku u Galveju snage odmeravaju Latvija i Slovenija.
Slovenija je pokazala najviše u prethodna dva kola i osvojila maksimalan broj bodova. Prvo je pao domaćin mini turnira Irska, a zatim i Škotska, a ”zmajčeki” su u oba meča slavili istim rezultatom 1:0.
Njihov rival Latvija se pokazala kao nedorasla za ovu grupu i ne samo da nije osvojila nijedan bod do sada, nego nije uspela da postigne ni gol.
Irska i Škotska će u međusobnom duelu rešiti ko će pored Slovenije u narednu rundu kvalifikacija, odnosno u Elitnu grupu. Obe selekcije su i u poslednjem ciklusu učestvovale u Elitnoj grupi, ali su obe tu i završile takmičenje. Škotska je doduše bila mnogo bolja pošto joj je do plasmana na finalni turnir nedostajao samo jedan bod, dok je Irska tu fazu završila na poslednjem mestu u svojoj grupi.
I jedna i druga reprezentacija su poražene od Slovenije, dok su savladale Latviju. Jedina razlika je u tome što je Škotska baltičkoj selekciji dala jedan gol više od Irske.
Škoti su takođe i u nešto boljoj formi od svog rivala: do poraza od Slovenije, ova ekipa nije izgubila nijedan duel punih godinu dana; sa druge strane Irska je pre nego što je savladala Latviju, bila bez trijumfa čak šest mečeva u kojima je doživela ni manje ni više nego pet poraza. Ipak, ”zeleni” sigurno mogu da računaju na podršku svojih navijača sa tribina Markets Filda, što u ovakvim utakmicama može da bude odlulujuća prednost.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *