Istorijsko veče: Zvezda i Partizan zajedno u grupnoj fazi!

Istorijsko veče: Zvezda i Partizan zajedno u grupnoj fazi!

Veliko veče koje je iza nas, a za koje se svi nadamo da će možda već sledeće godine moći da se kaže ono čuveno ”istorija se ponavlja”, Partizan i Crvena Zvezda mogu da uveličaju na samo još jedan način – spektaklom u Večitom derbiju koji se igra za samo dva dana!


Ove jeseni Srbija će se nagledati evropskih timova kao nikada ranije jer će dva najveća srpska kluba po prvi put istovremeno igrati u grupnoj fazi UEFA Lige Evrope! Nastavak takmičenja je sam po sebi već ogroman uspeh, a činjenica da će u narednom periodu ogromna većina navijača u Srbiji imati razlog da sa nestrpljenjem očekuje da dođe četvrtak, će tek da pokaže svoje pozitivne posledice po srpski fudbal.

Crvena Zvezda je okončala deset godina dugo čekanje na evropsku jesen, a u tome nije uspeo da je spreči ruski Krasnodar i pored pobede u prvom susretu. Dobro planiranje koje je usledilo posle nesrećnog završetka prethodne sezone se isplatilo ispunjenjem dva od više zacrtanih ciljeva – nastavak takmičenja u grupi i onim što je možda još i važnije, stvaranjem igre i atmosfere koji su veoma obećavajući u pogledu budućih rezultata.

Zvezda, dakle, konačno liči na tim spreman da ravnopravno igra se klubovima koji se takmiče u evropskim takmičenjima i da pritom ne bude neophpdno u podređenoj ulozi. To se videlo u duelima sa Spartom iz Praga, a pogovo u mečevima sa Krasnodarom.

Fudbaleri koji se u bilom kom trenutku nalaze na terenu tačno znaju šta i na koji način treba da urade za šta sve zasluge pripadaju terenru Vladanu Milojeviću koji je pokazao da odlično vlada svim elementima fudbalske taktike. Priprema svake pojedinačne utakmice u Evropi je bila izvanredna, a način sprovođenja na terenu ukazuje da su i zahtevi upućeni fudbalerima bili jasni, razumljivi i nedvosmisleni.

Istorijsko veče: Zvezda i Partizan zajedno u grupnoj fazi!

Partizan je otišao u Felčut gde je trebalo da podlegne utisku najavljenog dolaska premijera Viktora Orbana, ali se dogodilo nešto sasvim drugo – pala je osveta skoro istom merom za poraz star više od 30 godina! Tada su Crno-beli izgubili od Videotona sa 5:0, a revanš koji je viđen u četvrtak uveče je ”siromašniji” za samo jedan gol!

Posle beogradskih 0:0 i tužne atmosfere na ispraženjenom stadionu Partizana , u Felčutu je bukvalno sve bilo kako treba, a utakmica se završila na način na koji je malo ko očekivao i slobodno se može reći da je deo susreta posle prvih nešto više od pola sata odigran sa saznanjem da se već zna ko je otišao u grupnu fazu Lige Evrope!

Partizan ne samo da je uspeo da odbije početni pritisak domaćina, već je i iskoristio tako napravljen slobodan prostor da uzvrati efikasnim kontranapadima što je i bila ideja Miroslava Đukića. Svaka kontra Crno-belih je bila precizna i dobro organizovana i završavala se sa loptom iza leđa golmana Videotona. Bivši strateg Partizana Marko Nikolić je nadmudren, a rezultat je na kraju čak mogao da bude i ubedljiviji.

Večiti rivali će već u petak saznati imena svojih protivnika u grupnoj fazi, a sigurno je da se u nastavku takmičenja neće igrati Večiti derbi zato što timovi iz iste države ne mogu da se nađu u istoj grupi. Koliko je plasman Partizana i Zvezde veliki uspeh vidi se i posle nabrajanja imena velikana kojima to ove sezone nije uspelo: Fenerbahče, Ajaks, PSV, PAOK, Legija, Frajburg, Bordo i mnogi drugi!


24.8.2017. Partizan pamti UEFA kup, vreme je za osvetu!


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *