Italija čeka rasplet

Italija: Ludilo u poslednjem kolu, u Seriji B se ništa ne zna!

Italija zna ko će biti šampion, Serija A ne nudi mnogo neizvesnosti, ali finiš Serije B je neverovatan, tamo je malo toga poznato.

SPAL je sigurno novi prvoligaš, ovaj klub je prvi na tabeli sa 75 bodova i prvi put posle sezone 1967/68 će biti u Seriji A. Otkako su postali sigurni da će igrati u najvišem rangu imaju tri meča bez pobede, ali će čak i oni imati potiv u poslednjem kolu. Druga na tabeli je Verona sa 73 boda, i SPAL u slučaju poraza može da ispusti prvu poziciju.

Sigurno je i da iz lige ispadaju Pisa i Latina, a osim njih i SPAL-a su samo četiri tima bez ikakvih motiva u poslednjem kolu. Italija čeka rasplet, a bukvalno svaki meč je bitan.

Verona je u najboljoj poziciji. Igra na svom terenu sa Ćezenom, koja je jedan od timova koja nema motiv. Ako ovde pobede sigurno će se plasirati direktno u Seriju A. Jedini tim koji može da ugrozi Veronu je Frosinone koji na svom terenu dočekuje Pro Verćeli. Gosti su skoro sigurni za opstanak, ali ako izgube postoji mala šanse da odu u plejof za ispadanje iz druge lige.

Vićenca je sa tri poraza u nizu došla na poziciju koja vodi direktno u Seriju C. Ako ne pobede Speciju sele se u niži rang, ali i Specija mora da dobije taj meč jer u suprotnom neće igrati plejof za prolazak u viši rang.

Trapani i Breša takođe igraju meč u kome je ulog opstanak, a Avelino bi pobedom nad prežaljenom Latinom mogao da izbegne plejaut. Askoli nema poraz već pet kola, a ako protiv Ternane uzmu bod sigurno su opstali u ligi, ali njihov protivnik takođe mora da osvoji bodove da bi opstao.

Citadela, Peruđa i Benvenuto će bez obzira na rezultate svojih poslednjih mečeva igrati plejof za ulazak u viši rang. Karpi sa Novarom u direktnom duelu odlučuje o jednom putniku u plejof. Ukoliko ne izgubi – Karpi je siguran u plejofu, a Novaru samo pobeda vodi u dogiravaje.

Igrači Salernitane se nadaju da će pobediti Peruđu u gostima, a da će Novara i Specija biti poraženi – to bi im omogućilo da kroz doigravanje obezbede mesto u plejofu.

Italija ne diše, svi sa ogromnim uzbuđenjem čekaju rasplet. Mogućih ishoda je previše da bi bilo nekih kalkulacija, ostaje nam samo da gledamo fudbal!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *