Italija

Italija ne ide na Svetski kup? Stvarnost ili mašta?

Svakodnevnim rečnikom bi se reklo da se ”digla i kuka i motika” na Đampjera Venturu posle utakmice u Solni gde je Italija izgubila od Švedske rezultatom 1:0 i dovela sebe u situaciju da izgubi mesto na Svetskom kupu u Rusiji sledeće godine.


Niko ne tvrdi da je to mesto bilo garantovano pre početka kvalifikacija, ali nije previše realno zamisliti mundijal bez četvorostrukog svetskog šampiona. Italija se samo jednom nije pojavila na smotri najboljih fudbalskih selekcija na planeti, a za nimljivo je da je to bilo upravo u Švedskoj 1958. godine.

Poraz od 1:0 iz odbijenog udarca prema golu Bufona nije strašan sam po sebi, a prednost ni u kom slučaju nije nenadoknadiva pogotovo što se revanš igra u Milanu, međutim, ono što su izabranici Đampjera Venture pokazali na terenu u prvoj utakmici (a često i u samim kvalifikacijama) je razlog velike zebnje na Apeninima.

Malo je onih koji ne misle da Ventura nije odgovoran, a priličan broj izražava sumnju u njegovu sposobnost da motiviše fudbalere i u kratkom roku unese značajnije promene.

Mnogi neće biti zadovoljni čak i ako Italija eliminiše Švedsku samo iz razloga što bi u tom slučaju verovatno ”omiljeni” selektor i dalje ostao na kormilu reprezentacije.

Prema Meridianbet proceni, Italija je veliki favorit za pobedu na San Siru, ali bi ona trebalo da bude sa najmanje dva gola razlike. Ono što se pokazalo kao problem u Solni je nepovezanost sredine i napadača, kao i nedostatak ideja koji su pokazali Danijele De Rosi, Verati i Marko Parolo. Sam Ventura je mnoge (neprijatno) iznenadio ubacivanjem Insinjea u poslednjih petnaestak minuta, ali umesto Veratija na poziciju na kojoj fudbaler Napolija ne može da pruži poseban učinak.

https://meridianbet.rs/sr/kladjenje/fudbal/svet/fifa-world-cup-2018-promotionZa revanš meč je pozvan Insinjeov saigrač Žoržinjo, za koga mnogi mmisle da je trebali odavno da bude u sastavu, a koji bi trebalo da svojom maštovitošću donese prevagu na sredini terena i snabdeva napadače upotrebljivim loptama.

Sa druge strane, sve što Švedska treba da uradi je da sačuva prednost. To ovako izrečeno zvuči veoma lako, ali čak i protiv ovako neubedljive Italije, zadatak sigurno ne može da bude unapred označen kao obavljen.

Pogodak Jakoba Johansona u svakom slučaju znači višestruko više nego da nije postignut, jer omogućava postavku taktike koja će imati za cilj da iskoristi situaciju u kojoj Azuri moraju da napadaju tražeći golove. Ono što ipak treba imati u vidu je činjenica da Italija nije izgubila na svom terenu nijednu takmičarsku utakmicu još od 1999. godine, ostvarivši od tada 36 pobeda i 8 nerešenih rezultata!

Šveđani inače imaju jednu pobedu u Italiji koja datira iz 1983. godine, kao i tri poraza na četiri poslednja takmičarska gostovanja.

Pošto je Svetski kup nezamisliv bez Azura, moramo da predložimo jedinicu i to tačnim rezultatom 2:0 po Meridianbet kvoti 6,00, a ostatak možete videti ovde.


10.11.2017. Italija pred teškim zadatkom u Solni


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *