Italija i Španija igraju derbi, a Albanija mora da pobedi

Italija i Španija za prestiž i identitet, Albanija štuca

Derbi ovog kola kvalifikacija za Svetsko prvenstvo u fudbalu igraju Italija i Španija, a meč ove dve ekipe će biti interesantan iz mnogo razloga.

Mečevi fudbalskih supersila poput “Azura” i “Furije” su uvek zanimljivi, ali sada oba tima imaju nove selektore, nove igrače koji se nameću i ovo su im prve ozbiljne utakmice. Španija je razbila Lihtenštajn 8:0 i na tom meču je konačno proradio Dijego Kosta, dok je Italija bez mnogo problema savladala Izrael.

Đampjero Ventura je najavio da će ostati pri sistemu 3-5-2, iako je Đorđo Kjelini suspendovan za ovaj meč. Njega bi u zadnjoj liniji mogli da zamene Anđelo Ogbona ili debitant Alesio Romanjoli od koga se mnogo očekuje.

Vezni red neće pretrpeti izmene, Baloteli još uvek nije zaslužio da se opet nađe u reprezentaciji, ali bi Nikola Sansone mogao da zameni nekoga u špicu pošto je u dresu Viljareala igrao odlično.

Španci će na ovom meču kao i obično držati loptu, protiv čega se Italija neće buniti. “Azuri” će se povući i čekati strpljivo svoju šansu. Tradicionalno Špancima ne leži Italija, a uz to je tu i domaći teren tako da je preporuka DNB 1 sa kvotom 2.00.

Drugi meč ove grupe je između Albanije i Lihtenštajna. Rej Manaj i Armando Sadiku su povređeni i ne mogu da igraju, ni Bekim Balaj nije potpuno spreman, a Sokol Cikaleši je više krilni igrač nego špic, tako da Albanija ima problem u napadu.

Pored toga im neće biti teško da slome otpor nejakog Lihtenštajna. Pošto su sve kvote na Albaniju male treba se uzdati u to da će bez špica Albaniji biti teško da odmah načne tim koji će se braniti. Kvota na to da će prvi gol na meču pasti posle 28. minuta je 2.21 i treba je iskoristiti.

Poslednji je meč Makedonije i Izraela u Skopju. Makedonci nemaju nikakve šanse da se plasiraju na SP, a Izrael je u meču sa Italijom pokazao da nema nameru da se predaje iako su Italija i Španija ogromni favoriti za prva dva mesta. Stoga će motiv Izraela biti ogroman i ovde bi mogla doći dvojka sa kvotom 2.55.